13 yıllık zorunlu eğitim dayatmasına hayır!

Sakarya Adalet Girişimi 269. basın açıklamasında 13 yıllık zorunlu eğitim önerisine karşı çıkıldı. Açıklamada füze kalkanı projesinin kabul edilmemesi ve YÖK’ün kaldırılması çağrıları da yapıldı

06-11-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu’nun her Cumartesi gerçekleştirdiği adalet ve özgürlük eylemlerinde 269. hafta geride kaldı. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle “YÖK hala kaldırılmalıdır!” dövizlerinin açıldığı eylemde basın açıklamasını platform adına Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın yaptı.

Duman, "Kültürel İslam'a hayır!" başlıklı açıklamasında "Başörtüsü konusundaki karmaşa da devam ediyor. Devlet eliyle dindarlık yeniden tarif edilmeye çalışılıyor. “Yeni Dindarlık” veya muhafazakârlık olarak nitelendirebileceğimiz bu anlayış Kuran ve sünnete tabi bir İslam anlayışı değil, kültürel İslamı temsil ediyor. Yani liberal ve milli değerlerle sentezlenmiş bir din anlayışı… Bu anlayış bugün için üniversitelerde başörtüsü yasağının kalkmasını, ancak ilköğretim/orta öğretim öğrencileri ve kamu çalışanları için yasağın devamını öngörüyor. Allah (c.c.) ise buluğ çağına gelmiş her bayanın örtünmesi gerektiğini emrediyor. Müslüman Allah’ın emri doğrultusunda bir tavır sergileyince provokatör ilan ediliyor. Hem de muhafazakâr iktidarı temsil eden kurumlar ve şahıslar tarafından…" ifadelerine yer verildi.

ZORUNLU EĞİTİME HAYIR!

Basın açıklamasında 18. Milli Eğitim Şurası'ndan çıkan 13 yıllık zorunlu eğitim teklifine karşı çıkılarak "Devlet ve hükümeti temsil edenler şunu iyi bilmelidirler ki; kemalist/laik ideolojiyi dayatan, beyin yıkama merkezleri olarak çalışan okullara çocuklarımızı onların keyfine göre giydirip göndermeyeceğiz.

Tüm öğrencileri tek tip bir kafa ile resmi ideoloji doğrultusunda yetiştirmek için kurgulanan zorunlu eğitimi de sorgulamanın zamanının geldiğine inanıyoruz. Önce 5 yıl olan, sonra 8 yıla çıkarılan ve son olarak da 13 sene olması tartışılan zorunlu eğitimden bahsediyoruz. Çocuklarımıza modernizm elbisesini giydirmek, kendi değerleri ile kuşatmak adına yürütülen bu zorunlu eğitim zorbalığının sona erdirilmesi için tüm halkımızı mücadele etmeye davet ediyoruz. Bırakın da aileler çocuklarının nasıl eğitileceğine ve ne giyeceğine karar versinler." denildi.

KÜRT SORUNUNU KEMALİZM ÜRETTİ

Kürt sorununa ilişkin olarak ise açıklamada “Yüzyıllardır bu topraklar üzerinde kardeş olarak yaşayan Türk ve Kürt haklarını birbirine düşürmeye çalışan karanlık senaryolara karşı akl-ı selimin galip geldiğini görmeyi arzu ediyoruz. Cumhuriyet ideolojisinin Türk etnisitesi üzerine kurulması ve Kürt realitesinin reddedilmesi ile başlayan süreç bugüne kadar bir sorun yumağı olarak geldi.

Kaynağını İslam’dan alan ümmet olgusu yerine kaynağını cahiliyeden alan kavim olgusunun resmi ideolojiye hâkim kılınması ile başlayan bu problemin, ümmet bilincinin tekrar yeşertilmesi ile giderilebileceğini her fırsatta tekrarlıyoruz. Ümmet bilincine sahip halklarda kavmi farklar bir üstünlük nedeni olamaz. Ümmet bilincine sahip halklarda insanlar kardeştir.” denildi.

“Ece Nur yasağa direniyor, seyirci kalmayın”, “YÖK hala kaldırılmalıdır”, “Barış ve çözüm için önce adalet” dövizlerinin taşındığı eylemde başörtüsüne sadece üniversitelerde değil her yerde özgürlük çağrısı yapıldı.

Etiketler : #13   #yıllık   #zorunlu   #eğitim   #dayatmasına   #hayır!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN