10 bin İzlandalı, evini Suriyeli muhacirlere açtı

İzlanda hükümetinin sadece 50 Suriyeli göçmen alabileceğini açıklamasının ardından sosyal medyada başlatılan kampanyada 10 bin İzlandalı evini Suriyeli muhacirlere açtı.

02-09-2015


İzlanda hükümetinin Suriye'deki katliamlardan kaçan göçmenlerle ilgili sadece 50 Suriyeliyi ülkelerine alabileceklerini açıklamasının ardından ülkenin önde gelen yazarlarından Bryndis Bjorgvinsdottir, sosyal medya hesabından başlattığı ésuriyeliler için ev" kampanyasına 24 saat içinde 10 bin kişi destek verdi.

Telegraph Gazetesi’nin haberine göre, Bryndis Bjorgvinsdottir, barınağa ihtiyaç duyan Suriyeli göçmenleri evlerine almak için sosyal medyada insanları cesaretlendirdi ve 300 bin nüfuslu İzlanda'da 24 saat içerisinde 10 bin kişi, evlerini Suriyelilere açabileceklerini belirterek Facebook'taki kampanyaya destek verdi.

Kampanyaya destek verenlerden biri olan Hekla Stefansdottir, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında "Ben 6 yaşındaki oğlu ile birlikte yaşayan bekar bir anneyim. Barınağa ihtiyaç duyan bir çocuğu evime alabilirim. Öğretmenim ve gelecek çocuğa İzlandaca konuşma, okuma, yazmayı öğretebilir, topluma uyum sağlamasını sağlayabilirim. Bir çocuğun ihtiyaç duyabileceği kıyafet, oyuncak, yatak gibi her şeye sahibiz. Uçak biletlerini de ben karşılarım" diye konuştu.

İzlanda devlet televizyonu RUV'a konu hakkında açıklama yapan yazar Bjorgvinsdottir, "Sanırım insanlar Akdeniz'de ve göçmen kamplarında ölen insanları yeterince gördüler ve artık bir şeyler yapılmasını istiyorlar" dedi.

İzlanda hükümeti şu an kabul edeceği sığınmacı kotasını artırmak için girişimlere başladı. Kalkınma Bakanı Eyglo Hardardottir, yetkili makamların sosyal medyadaki destek veren kişilerin verdikleri teklifleri incelediklerini ve değerlendireceklerini açıkladı.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #10   #bin   #İzlandalı   #   #evini   #Suriyeli   #muhacirlere   #açtı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN