"Yasakçı mevzuat, zulme gerekçe olamaz"

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yasakçı mevzuatı başörtüsü yasağına gerekçe gösterdiğini hatırlatarak, mağduriyete mazaret olarak gösterilen yönetmeliğin yasal dayanağının olmadığının altı çizildi.

17-02-2010


Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, soru önergesine verilen cevap üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Şube başkanı Av. Serdar Bülent tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yasakçı mevzuatı başörtüsü yasağına gerekçe gösterdiği ifade edilerek, mağduriyete mazaret olarak gösterilen yönetmeliğin yasal dayanağının olmadığının altı çizildi.

Soru önergesine verilen cevabın tutarsızlığı, “Bakan Çubukçu’nun verdiği cevaptan hükümetin veya en azından Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde başörtüsü yasağı yoktur. Ancak daha vahim olan ise bakanın, yasakçı mevzuatı yapılan haksızlığa gerekçe göstermesi ve yapılanların hukuki ve üstelik kanuni olduğunu ima etmiş olmasıdır. Oysaki bakanın yasağa dayanak gösterdiği ve mevcut mağduriyete neden olan yönetmelik hiçbir yasal dayanağa sahip değildir.”şeklinde ifadelerle ortaya kondu.

Hükümetin bir an önce bu mağduriyeti gidermeye çağrıldığı açıklamada, “Hükümeti bir an önce bu mağduriyeti gidermeye, Ece Nur Özel’i eski okuluna iade etmeye ve öğrencilerin inançları doğrultusunda okumaları için gerekli olan düzenlemeleri yapmaya davet ediyoruz. Özgür-Der olarak Ece Nur Özel’in haklı davasının savunucusu ve takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”dendi.

(Kaynak: Platform Haber.net)

Etiketler : #Yasakçı   #mevzuat   #   #zulme   #gerekçe   #olamaz   
YORUMLAR
  • fahrettin mert   19-02-2010 00:39

    bencede tüm ilköğretime giden kız öğrencilerimiz Ece Nura destek olmak amacıyla okullaına başörtüü gitmelidirler.ben şahsenkız öğrenci olsam bunu yapardım.tüm kız öğrencilerimize duyurulur.

  • beytike   18-02-2010 01:02

    Gelin bu kardeşimize destek için ilköğretime giden kızlarımıza örtü çağrısı yapalım. Mevzuat bu konuda hiç bir karar yetkisine sahip değil. Haydi Bacılar! Başörtülü okula... Kampanyası başlatalım.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN