"Vicdanen ne kadar rahatız?"

Sakarya'daki 209. başörtüsüne özgürlük eyleminde 12 Eylül'e ve darbelere hayır mesajı verilirken, başörtüsü yasağına karşı Müslümanların kayıtsızlığı da eleştirildi.

14-09-2009


İslam ve Hayat

209. kez toplanan Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu mensupları yaptıkların basın açıklamasında son aylarda batıda yaşayan müslümanlara dönük saldırıları ve olayların merkezinde yer alan başörtüsü düşmanlığını değerlendirirken, 12 Eylül ‘ün yıldönümünde darbecilere hesap sorma kararlığına ve bunun gerçekte ne kadar yapılabildiğini sorgulayan ifadelere yer verdi. Açıklamayı Platform adına Ribat Eğitim Vakfı Adapazarı şubesinden Bahaeddin Kuruoğlu okudu.

Bu haftaki basın açıklamasında başörtüsü yasağına karşı Müslümanların takındığı tutum hakkında içe dönük bazı eleştiriler de yer aldı: "Başörtüsü yasağında örnek ülke Türkiye’de yaşayanlar olarak kime, ne kadar kızmaya hakkımız var acaba! Kendi halimize bakıp da Müslüman olmayan yöneticileri nasıl ve hangi hakla eleştirme hakkına sahibiz? Ülkemizde kamusal alanda, parkta, bahçede, üniversitelerde, cumhuriyet resepsiyonlarında inancının gereği başörtüsü takan kadınlarımız ne kadar hür ve özgürdür? Hakları gasp edilen, horlanan, hakir görülen, mahalle baskısına maruz bırakılan, hastanelerden geri çevrilen Müslüman kadınlar adına neler yapabildik ve yapabiliyoruz.

Kutsal mücadelelerinde ne kadar yanlarında durabiliyoruz? Vicdanen ne kadar rahatız? Bütün bu soruları Rabbimiz bize yöneltmeden kendimize sormalı ve cevabını verebilme konumuna gelmeliyiz. "

Etiketler : #Vicdanen   #ne   #kadar   #rahatız?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN