"Türkiye ve İsrail, ABD'nin en büyük müttefikleridir"

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'nin geçtiğimiz 10 yıl içerisinde 3 kat büyüdüğünü ve dünyanın en büyük 10. ekonomisi olacağını belirterek, "Türkiye ve İsrail, ABD'nin en büyük müttefikleri olan ülkelerdir. Bugün ekonomik ilişkilerimizin ciddi biçimde olumlu seyrediyor. Ekonomik ilişkilerimiz de gelişiyor" dedi.

03-12-2011


II. Küresel Girişimcilik Zirvesi, İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Zirvenin açılışına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.

Zirvede konuşan ABD Başkan Yardımcısı Biden, sözlerinin başında Başbakan Erdoğan'ın zirveye katılamamasından duyduğu üzüntüyü belirterek, "Bizlerle beraber olmasını isterdik. Buradan sonra kendisini ziyaret edeceğim. Tüm ABD adına kendisine acil şifalar dileyeceğim" dedi.

Biden, Türkiye ziyareti kapsamında verimli toplantılar yaptığını belirterek, "Sayın Gül ve Sayın Cemil Çiçek ile görüştüm. Çok verimli toplantılar yaptık. Türkiye'de yaptığımız görüşmelerin bir çoğu karşı karşıya kaldığımız zorluklar ve endişe alanlarını kapsıyordu. PKK'ya karşı verdiğimiz büyük mücadele, yakın zamandaki saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarla ilgili endişelerimiz, Suriye ve Libya konularında Türkiye'nin yanında olduğumuzu hatırlattık. Türkiye ve Türkiye'nin dostları, o bölge için kuvvetli bir demokrasi istiyor" diye konuştu.

Türkiye ve İsrail'in, ABD'nin en büyük müttefikleri olan ülkeler olduğunu belirten Joe Biden, Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin ciddi biçimde olumlu seyrettiğini söyledi. Biden, iki ülke arasında bu yıl gerçekleşen ticarette yüzde 45'lik artış olduğuna dikkat çekerek, "Başkan Obama Sayın Erdoğan'ın bu toplantıyı İstanbul'da düzenlenmesine gösterdiği ilgiden memnun oldu. Bir sonraki toplantı Birleşik Arap Emirlikleri'nde olacak. Yeniden seçilirsem orada olmayı umut ediyorum. Seçileceğimi düşünüyorum, kendime güveniyorum. Ülkemin liderliğine kim gelecek olursa olsun, kendime bir yer bulacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Türkiye   #ve   #İsrail   #   #ABD'nin   #en   #büyük   #müttefikleridir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN