"Türkiye'nin rejimiyle problemimiz yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik "Biz sistem tartışıyoruz, rejim tartışmıyoruz. Türkiye’nin rejimiyle kimsenin bir problemi yok" dedi.

13-05-2012


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
Bakan Çelik, başkanlık sisteminden, dün akşamki şampiyonluk mücadelesine kadar birçok konuya değindi.
 
Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalara değinen Çelik şunları söyledi:
 
"Yeni bir anayasa yapıyorsak sistemin de ne olduğunu tartışmak lazım. Anayasayı hangi sisteme göre yapacağız. Biz bu konunun tartışılmasını istiyoruz. Ama bu konuyu Uzlaşma Komisyonu'nu ortadan kaldıracak bir dayatmaya dönüştürmeyiz.
 
Öteden beri sağda başkanlık sistemi güç devşirme arayışı olarak ele alınır. Solun da buna tavrı statüko temelinde çerçevelendiği için mevcutu korumakla ilgilidir. Başkanlık sistemi daha çok gücün dengelendiği bir sistem.
 
Problem şudur; Türkiye'de sistem tartışmalarıyla rejim tartışmaları birbirine karıştırılır. Muhalefet partileri sistem tartışmalarını rejim tartışmalarına çevirmeye çalışıyor. Biz sistem tartışıyoruz, rejim tartışmıyoruz. Türkiye'nin rejimiyle kimsenin bir problemi yok."Yeni anayasanın Türkiye için bir zorunluluk olduğunu söyledi
 
(Kaynak: Islah Haber)

Etiketler : #Türkiye'nin   #rejimiyle   #problemimiz   #yok   
YORUMLAR
  • ademoğlu   17-05-2012 16:09

    Evet var sistemlede rejimlede problem var çünkü dinimizi yaşayamıyoruz yanlış algılanmasınülkedeki tüm insanların adını koyamadığı asıl problem bu onlara dayatılan statiko dini dolayısıyla onlarda yani halklarda rahatsız ermeni,alevi,hıristiyan,yahudi hepsi şikayetçi ama insanlar korkuyorlar başka suç eklenmeden onlarada şucu bucu denmesinden nurcularda fet. g.cülerde onlara dayatılan anti islamdan.Bizlerde onlar gibi yarın başkalaşma olur endişesi taşıyoruz sizinle bizim aramızdaki problem ebedidir gelin haklarımızı verin Allahtan başka inandiğınız değerlere saygınız varsa eğer.

  • i.metin   14-05-2012 19:33

    "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik "Biz sistem tartışıyoruz, rejim tartışmıyoruz. Türkiye’nin rejimiyle kimsenin bir problemi yok" dedi." Evet ama Türkiye rejiminin Müslümanlarla problemi var

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN