"Sosyal medya" aptallaştırıyor

İskoçya Edinburgh Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre yoğun şekilde Twitter ve Facebook kullanımı insanları aptallaştırıyor. Söz konusu sitelerin merkezi olan ABD’de insanların kendilerini çoktan kaybettikleri belirtilirken; ülkemizde ise bu ortamlar genelde ‘kara çalma’ ve ‘deşarj’ amaçlı kullanılıyor.

03-02-2015


İskoçya Edinburgh Üniversitesi’nden Dr. İyad Rahvan yönetiminde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre Twitter ve Facebook kullanmak insanları aptallaştırıyor. Araştırma sonuçlarına göre sosyal medyayı yoğun şekilde kullananlarda “aşırı derecede yüzeysel zeka” gelişip, başka insanların fikirlerine “haddinden fazla önem” verme sorunu ortaya çıkıyor; bunun sonucunda ise sosyal medya kullanıcıları kendi fikirlerini geliştirecek soyutlama yeteneğinden yoksun kalıyorlar.

AMERİKALILAR DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDA...

Benzer araştırmalar daha önce Google için de yapılmış ve sitenin insanların hafızasını körelttiği sonucuna varılmıştı. Söz konusu sitelerin merkezi olan Amerika’da insanların sosyal medyada kendilerini kaybetme noktasında tehlikeli eşiği çoktan aştıkları; onlar için bir araştırmaya gerek bile görülmediği belirtilirken, ülkemizde ise Twitter ve Facebook gibi ortamlar daha çok kara çalma, deşarj ve dezenformasyon amaçlı kullanılıyor.

(Venhar Haber)

Etiketler : #Sosyal   #medya   #aptallaştırıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN