"Siyonist rejim’in 10 yıllık ömrü kaldı"

Filistin İslami Cihad Hareketi Tahran Temsilcisi, Siyonist Rejim’in 10 yıllık ömrünün kaldığını, Siyonist Rejim’in iç cephesinin çok zayıfladığını, kırılgan hale geldiğini ve savaşın hiç bir türlüsüne 33 günden fazla dayanma kapasitesinin kalmadığını söyledi.

16-08-2011


Lübnan 33 Gün Savaşı Zaferi’nin 5nci yıldönümü sebebiyle, Filistin İslami Cihad Hareketi Tahran Temsilcisi Naser Ebuşerif Tahran’da kendisi ile yapılan görüşmede Siyonist Rejim’in son durumu ve bölgedeki son gelişmeler hakkında görüşlerini açıkladı. 

Ebuşerif, son günlerde birçok Avrupa ülkesinde bir sağduyu oluştuğunu hatta bu sağduyunun birçok Avrupa ülkesi kamuoyunu Filistin menfaatlerinin desteklenmesi yönüne sevk ettiğini söyledi. 

Ebuşerif, Amerika’da da bu konuda yüksek seslerin duyulduğunu vurgulayarak, İsrail Rejimi’nin artık Amerika’nın sırtındaki bir yük olduğu, İsrail’in Amerika’dan sürekli para aldığını fakat buna karşılık Washington’un bölgedeki çıkarlarını temin etmediğinin dile getirildiğini belirtti.   

Bu yüzden mevcut Amerika-İsrail ilişkilerinin, bölgede Amerika’nın gelecekteki çıkarlarına hizmet etmeyeceğini ifade eden Ebuşerif, bu teoriyi, İran, Türkiye ve Arap ülkelerinin bu mesele uğruna sebatla direnmelerine dayandırarak, hali hazırda Amerika’nın maslahatlarını Tel-Aviv yerine bu ülkelerle ilişkiler kurmak üzere kurduğunu söyledi. 

Son günlerde bölgede meydana gelen halk hareketlerine de dikkat çeken Naser Ebuşerif, bu halk hareketlerindeki talepler çerçevesinde, Avrupa ve Amerika’nın daha fazla İsrail’e destek vermeye devam ettikleri takdire kendi yerlerini kaybedeceklerini bildiklerini vurguladı. 

Siyonist Rejimin belki 10 yıl daha varlığını sürdürebileceği görüşünü ifade eden Naser Ebuşerif, Siyonist Rejim’in 10 yıldan sonra daha fazla mevcudiyetini sürdüremeyeceğini, Siyonist Rejim’in iç cephesinin çok zayıfladığını, kırılgan hale geldiğini, savaşın hiç bir türlüsüne 33 günden fazla dayanma kapasitesinin kalmadığını ve yeni bir savaşın bu rejimin mevcudiyeti açısından çok büyük risk taşıdığını belirtti.

(Kaynak: Mehr Haber Ajansı)

Etiketler : #Siyonist   #rejim’in   #10   #yıllık   #ömrü   #kaldı   
YORUMLAR
  • nuri   18-08-2011 06:55

    Zenginleri zengin yapan, arkasındaki fakirlerdir misali, amerikayı amerika, israili israil yapan, malasef ortadoğu ülkeleridir. Başıda zaten demokrasi modeli türkiye almış gidiyor. Bu tutum onları daha ne kadar yaşatır bilmem.

  • i.metin   17-08-2011 00:57

    çok değilmi

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN