"Siyonist işgalciyi yeni bir bozgun bekliyor"

Lübnan Hizbullahı lideri Seyyid Hasan Nasrullah, Ramazan ayı vesilesiyle yayınladığı mesajda direnişçi kimliği ve direnişin geleceği üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Nasrullah, siyonist rejimi yeni bir bozgunun beklediğini ifade ett.

06-09-2008


Lübnan Hizbullahı lideri Seyyid Hasan Nasrullah, Ramazan ayının girmesi dolayısıyla İslâm ümmetine hitaben yayınladığı tarihi mesajında direnişçi kimliği ve direnişin geleceği üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına mübarek Ramazan ayının faziletlerine dikkat çekerek başlayan Seyyid Hasan Nasrullah “Öncelikle sizleri, genelde tüm müslümanların ve özelde Lübnanlıların Allah’a dönüş, tövbe, rahmet, marifet ve bağışlanma ayı olan bu mübarek ve büyük Ramazan ayını kutluyorum. Bu ay Allah indinde en faziletli aydır, bu ayın geceleri en faziletli gecelerdir ve günleri de en faziletli günlerdir" diyerek bütün müslümanları bu mübarek ayın bereketlerinden hakkıyla estifade etmeye çağırdı.

İnsanın Rabbini ve kendisini tanıması, dünya ve ahirette yapması gerekenleri, doğru ve mustakim yolu bilmesi ile meşru ve doğru hedeflere ulaşabileceğini belirten Seyyid Nasrullah, bir insanın şerri ve hayrı bilmesinin, dostunu ve düşmanını tanımasının, hayattaki hareket ve yöntemlerin de temel şartlardan olduğunu söyledi.  "Bilgi"den sonra önemli olan ikinci kısmın "iman" olduğunu vurgulayan Nasrullah “Bilmemiz yeterli değil. Bu bilginin iman derecesine yükselmesi gerekmektedir. Çünkü bilgi iman derecesine yükseldiği zaman bu bilgi bizlerde ve diğer insanların üzerinde görünmektedir” dedi.

Nasrullah üçüncü sırada da amelin önemini vurgulayarak "Bilgi, iman ve sonra da eylem. Üçüncü temel şart ise bilgi ile amel etmek ve gayret sarfetmektir” dedi. Konuşmasının devamında Hizbullah'ın savaş ve direniş meydanında var olmaya devam ettiklerini belirten  Nasrullah, Temmuz 2006 savaşında İsrail'in uğradığı yenilgi üzerine kurulan Winograd komisyonun raporuna dikkat çekerek “Bize karşı zafer kazanmaya güçleri yetmedi. Evet evleri ve köprüleri yerle bir ettikleri doğrudur. Fakat askeri zafer kazanamadılar. İsrailli siyasi ve askeri yetkililer Lübnan’a karşı yapılacak bir savaş sadece geniş kapsamlı ve büyük olduğu zaman kesin bir zafer elde edileceğinden söz ediyorlar. Bundan dolayı Barak, 5 tümen ile evden eve köyden köye her yerde bizimle savaşacağını ileri sürdü. Barak bununla bize karşı psikolojik savaş sürdürdüğünü düşünüyor. Lübnanlıları ve özellikle de güneydekili korkutmayı hedefliyor. Barak aynı zamanda siyonist rejimin halkına ümit vermeyi hedefliyor. Çünkü bu halk, siyasi ve askeri yetkililere karşı güvenini kaybetti” diyerek siyonist rejimin Hizbullah ve Lübnan halkına yönelik tehditlerinin boş olduğunun altını çizdi.  Seyyid Nasrullah, “Bir süre önce söylediklerimi bir kez daha tekralıyor ve hatırlatıyorum. Ben Allah’a tevekkülden sonra da reeldeki durum ve hislerime dayanarak diyorum ki, bu 5 tümen Allah’ın izniyle dağlarda, vadilerde, köylerde, yollarda ve Lübnan’ın her bir köşesinde yerle bir edilecektir” diyerek İsrail ordusunu gelecekte büyük bir bozgunun beklediğini belirtti. Seyyid Hasan Nasrullah Ramazan ayı içerisinde bir müjde daha vererek “Tüm dünyaya kendimizi savunacağımızı, düşmanımızı yeneceğimizi ve ordusunu yerle bir edeceğimizi söylüyoruz” dedi. (Vakit)
 

Etiketler : #Siyonist   #işgalciyi   #yeni   #bir   #bozgun   #bekliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN