"Sevgililer günü" ifsadına Japonlar da isyan etti

Japonya'da sevgililer gününün kapitalizmin bir oyunu olduğunu söyleyen bir grup protestocu, sokaklarda bu günün kutlanmasını eleştiren protestolar düzenledi.

14-02-2015


Japonya'nın başkentin Tokyo'da bir grup protestocu sevgililer günü kutlamalarını eleştiren bir yürüyüş düzenledi. Grup, sevgililer günü kutlamalarının 'şehvet-tabanlı kapitalizm' olduğunu belirtiyor ve Japonların bu gün için harcama yapmamaları çağrısında bulunuyor.

Kendilerine, Kadınların Çekici Bulmadığı Erkekler Birliği anlamına gelen 'Kakuhido' ismini veren grup, internet sitelerinde yaptıkları açıklamada 'halk terörizmi severek kucağına alıyor' açıklamasında bulundu. Grup, Tokyo'nun en işlek bölgelerinden olan Shibuya bölgesinde düzenledikleri yürüyüşte 'Sevgililer Günü'ne son verin çağrısında bulundu. 

Sayıları fazla kalabalık olmayan grup, insanlara "Çikolata üreticilerinin oyununa gelmeyin" mesajı verdi. 

Japonya'da sevgililer gününde kadınlar erkeklere çikolata hediye ediyorlar. Ülkede yaygınlaşmaya başlayan bu gelenekte erkekler sevgililer günü için kadınlara hediye almıyor. Ancak kadınlar erkeklere çikolata alıp hediye ediyor. Bu yüzden ülkede 14 Şubat'ta çikolata mağazaları dolup taşıyor. 

AFP'ye konuşan Kakuhido Başkanı Mark Waters, "Toplum kapitalizme bağımlı hale geldi. Bazı insanlar bu bağımlılıktan para kazanıyorlar, biz bugün burada 'aşk kapitalizmi'ne direndiğimizi göstermek için toplandık" dedi. Grup ayrıca, "Bizim ismimiz bir parodi ancak mesasjlarımız oldukça ciddi" açıklamasında bulundu. 

Japonya'da sevgililer gününde sadece kadınlar hediye alıyor, erkeklerse ülkede önümüzdeki ay kutlanan Beyaz Gün'de (White Day) hediye alıyor. Grup, Beyaz Gün'ün de kapitalizmin bir aracı olduğunu, o günü de kutlamayacaklarını ve protesto edeceklerini belirtiyor. 

Sevgililer gününü protesto eden Kakuhido grubu, 2006 yılında Katsuhiro Furusawa isimli Japon vatandaşı tarafından kurulmuştu. Grup, Marksist ve Komünist ideolojiye sahip olarak biliniyor. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Sevgililer   #günü   #ifsadına   #Japonlar   #da   #isyan   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN