"Müslümanların devrime değil evrime ihtiyacı var"

'Nübüvvet, Hakikat Arayışında, Peygamber Işığı' konulu sempozyumda bir bildiri sunan ABD’li Tarih Profesörü Marianne Kupin, Cihan Haber Ajansı’na verdiği mülakatta Müslümanların çağımızda yaşadığı sorunlar ve çatışmalardan nasıl kurtulabileceği sorusuna, ‘Arap Baharı’ adıyla başlayan devrimlerin hatalı bir girişim olduğundan bahsederek, “Devrim yapamayız. Müslüman dünyanın aslında şu an evrime ihtiyacı varken devrim yapmaya çalışıyor" dedi.

26-09-2013


İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından 10.su düzenlenen Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu için Türkiye’ye gelen ABD’li Tarih Profesörü Marianne Kupin, Müslümanların “devrime değil evrime” ihtiyacı olduğunu söyledi. 'Nübüvvet, Hakikat Arayışında, Peygamber Işığı' konulu sempozyumda bir bildiri sunan Kupin, Cihan Haber Ajansı’na verdiği mülakatta Müslümanların çağımızda yaşadığı sorunlar ve çatışmalardan nasıl kurtulabileceği sorusuna, ‘Arap Baharı’ adıyla başlayan devrimlerin hatalı bir girişim olduğundan bahsederek, “Devrim yapamayız. Müslüman dünyanın aslında şu an evrime ihtiyacı varken devrim yapmaya çalışıyor. Yavaş bir şekilde değişmeye çalışmalılar ve değişim aşağıdan yukarı doğru olmalı. Birbirleriyle kavga etmek yerine evirilmeliler.” şeklinde cevap verdi.İslam dünyasının yaşadığı zilletten kurtulmasının reçetesi olarak Ku'ran’ın ilk ayeti ‘Oku’ emrine işaret eden Marianne Kupin, “Kur'an’daki ilk kelime ‘oku’dur. Okuma sevgisi gençlikle başlamalı.” diye ekledi. Okumanın Amerika’da da problem olduğundan bahseden Marianne, gençlere okuma zevkinin erken yaşlardan itibaren aşılanması gerektiğini söyledi.İslam adına gerçekleştirilen cinayetlere de değinen Kupin, “Kim Allah adına öldürdüğünü söylüyorsa Ku'ran’ı okumuyor ya da hadisi anlamıyor demektir. Kur'an’da ‘kesinlikle öldürmemelisin’ emredilmektedir.” şeklinde konuştu.

Müslümanların, batı dünyasında yayılmaya başlayan ‘İslamofobi’den kurtulması için ne yapabileceklerini sorduğumuz akademisyen, “Her bir Müslümanın yapabileceği en iyi şey batılılara karşı çok iyi bir elçi olmak. Kendilerini anlatmalılar. Utangaç bile olsalar gidip diğer insanlarla konuşmalılar.” şeklinde cevap verdi.Sempozyumda bildiri sunmak için New York’tan gelen Trinity Wall Street Üniversitesi Direktörü Robert Owens Scott da inançlar arası diyaloğun önemine vurgu yaptı. Scott “İlişkiler çok önemli. Bu konferansın faydalarından birisi de ilişkiler kurabilmek. ABD’den çok güzel haberler var. Orada pek çok gayretli Müslüman var toplumda çok aktifler. Onların adına konuşmak istemem ama pek çoğu bunu bir sorumluluk olarak görüyor. İnsanlarla tanışıp onları tanıyorlar. Bu ilişkiler arttıkça İslamofobi azalacak.” şeklinde konuştu.Bediüzzaman Said Nursi’nin fikirlerini İngiltere’de de paylaşabilmek için bir konferans düzenlemek amacıyla yetkililerle görüşmek üzere Türkiye’ye geldiğini söyleyen Aziz Meryem Katedral Kilisesi Rahibesi Dr. Shannon Ledbetter de fakirliğin çözümüne vurgu yaptığı konuşmasında, “Fakirlik sadece İslam dünyasının problemi değil. Dünya çapında bir işsizlik söz konusu. İnanıyorum ki birlikte çalışarak ve birbirimize karşı şefkatli davranarak problemleri çözmek için yol bulabiliriz. Sadece birbirimizle konuşma değil birlikte yaşayabilmek için yol bulabiliriz.” ifadelerini kullandı.Bediüzzaman’ın diyalogdan çok daha fazlasını, işbirliğini savunduğunu belirten Shannon Ledbetter, “Böylece barış içinde ve mutlu yaşayabiliriz. Çünkü hepimiz hayatı mutlu olarak yaşamayı ve kendimiz ve çocuklarımız için en iyisini istiyoruz.” sözlerini sarf etti.

(CHA)

Etiketler : #Müslümanların   #devrime   #değil   #evrime   #ihtiyacı   #var   
YORUMLAR
  • ademoğlu   29-09-2013 08:19

    müslümanlar Allahın tevhid dininden uzaklaşıp seküler,liberal anlayışa sahip oldu bunu sağlayan söde sizsiniz yani batı paradiğması ama asıl suçlu gerçek islam insanın yakınındayken ondan uzaklaştıran yalaka ,kendini din temsilcisi sayan sözde alimlerdir.bunlar islamı kurandan değilde kulaktan duyma olarak almış bunu tuplumda takip etmişti bu aslında bir evrimleştirme hareketiydi dinde olmayanı din olarak lanse ettirildi beleşci yoplum oluşturuldu hazıra konanlar oluşturuldu bunların hayatı evrimleşmişti bu yüzden ilahi öğretiyi düşman olarak küfrü dost olarak kabul başladı bu işte evrimleşmeydi bizler Allaın dinine sarılmayı sizden öğrenmeye devam edersek evrim son hızla devam eder .fakat islam dinin Allahın kitabına sarılmayı resule uymayı hayatın her evresine uyğulamaya başlandığında söz ettiğiniz korktuğunuz devrim kendini göstereçek biz müslümanlar hayatın her evresinde gördüğümüz ilahi vahyi ilke edinip sizlerin düşüncelerinize çökeceğiz sizleri öldürmeyi yok etmeyi Rahman nasıl olaçağını vahyide bize göstermiştir siz hiç merak etmeyin biz ölmesinide öldürmesinide yüce Allahın vahyide gösterdiği gibi yaparız bundan endişeniz olmasın. devrim bir sürectir vahyi hayatının tüm evresinde yaşayanlar ondan gayri yaşam felsesini reddedenler bu sürecte devrim bizim yüreğimizi,bedenimizi feth etmişse buna değil siz kainat gelse enğel olamaz durduramaz biz Allahın erleri olarak hiç endişe etmeyin islma olarak kaldığımız sürece bizlerden Allah için korkun biz silahlı silahsız olarak her türlü küfür,şirk,tuğyanla mücadele etmesini biliriz bizde ölçüyü belirleyen vahiydir ya sizde?

  • ademoğlu   29-09-2013 07:12

    Katılıyorum gerçekten evrime çok ihtiyacımız var ammmmmaaaaaa nasıl.Bizleri islam hakikatından uzaklaştırıp seküler,liberal anlayışlara iten,tarikat,meshep ,meşrep sahteuyduruk din ve sünnet kelakilerinden EVRİLEREK ilahi öğretinin asli kaynağı kuranı sahtekarların tanıttığı değil kuranın bizzat tanıttığı peygamberimizi tanıyıp ahlakilik erdeminin kaynağı resule tabbi olmalıyız.önümüzde duran din Allahın dini değil sadece başkalarının sunduğu fakat bu Allahın dini diye talaki ettiği din değil.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN