"Müslüman" Türkiye halkı, Allah'ın hükmünü istemiyor

Türkiye'de insanların %51'i İslami değerleri benimsiyor. Ancak bu %51'in %75'i Allah'ın hükmü ile hükmedilmek istemiyor. Bu durumda söylenebilecek tek bir şey var; Türkiye'de halk İslam'dan haberdar ancak İslam'a tâbi olmak istemiyor.

02-05-2016


Pew Araştıma Merkezi’nin 2015 yılında, 10 müslüman ülkede yaptığı araştırma sonuçları bir fikir edinmenize yardımcı olabilir.

Diğer ülkeler arasında Burkina Faso'nun ilköğretim veya altında eğitim seviyesine sahip olmasına rağmen seküler devleti destekleyen kesimin yüksekliği, ülkedeki müslüman olmayan kesimin çoğunluğuyla ilgili olabilir.

İstatistiklerden çıkarılabilecek başka bir veri ise eğitim seviyesinin düşmesiyle Kur'an'ı temel alan yasal düzenlemelerin daha fazla desteklendiği. Bu nedenle Mart 2016'da Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bülent Arı'nın "okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor, ben her zaman cahil halka güvendim" sözleri ve İsmail Kahraman'nın "anayasadan laiklik kalkmalı" açıklaması, Türkiye'de büyük bir kesimde AK Parti hükümetinin daha cahil, itaatkar bir nesil yetiştirmeyi ve Kur'an'ı temel alan bir anayasa oluşturmayı amaçladığı endişesini tetikliyor.

Pew Araştırma Merkezi nedir?
Kurucusu ABD Eski Dış İşleri Bakanı Madeleine Albright olan, özellikle son yıllarda“Avrupa’daki müslümanların eğilimleri” üzerine yaptığı araştırmalar ile dikkat çeken şirket. Yaptığı birçok araştırma verisine resmi sayfası olanhttp://www.pewresearch.org/ ‘dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca http://www.pewforum.org/ adresinden ABD başta olmak üzere dünya dinleri ve toplumsal yapıların din eğilimleri üzerine birçok çalışmasına da ulaşabilirsiniz.

Kaynak: The Divide Over Islam and National Laws in the Muslim World

 

Etiketler : #Müslüman   #Türkiye   #halkı   #   #Allah'ın   #hükmünü   #istemiyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN