"Kur’an’ın bak dediği yerden bakanlar, Hz. Peygamber'de Kur’an’ı görürler"

Bayanlara yönelik düzenlenen seminerde konuşan Hacer Gültaş, “Hz. Muhammed (sav)’in örnekliğini Kur’ani bir bakış açısıyla anlamak gereklidir” dedi.

03-05-2009


TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği), Bahar 2009 programı kapsamında bayanlara özel dersler de düzenleyerek, eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

 

Hz. Peygamber’in örnekliğinin ve sünnetinin doğru anlaşılmasına katkı sağlayabilmek maksadıyla düzenlenen seminerde konuşan Hacer Gültaş, yazar Mustafa İslamoğlu’nun “Üç Muhammed” eserini referans alarak tarih içinde ortaya çıkan peygamber algısıyla, Kur’an’ın ortaya koyduğu Hz. Muhammed (sav)’in örnekliğini karşılaştırdı.

 

Gültaş, tarih içindeki algıyı eleştirirken şunları ifade etti: O kimileri için, arkasından gözyaşı dökülen tatlı bir anı olmuştur. Onlar onun hatırasıyla yaşamayı, kendisiyle yaşamaya tercih ederler. Onlar onun arkasından ağlamayı, onu önlerinde görmeye tercih ederler. Onlar onun sakalını, ayak izini veya hırkasını onun yürüdüğü yola, getirdiği mesaja ve yüklendiği misyona tercih ederler. Ondan bir efsane kahramanı gibi söze derler. Dolayısıyla ortaya şöyle bir peygamber tablosu çıkar: Yeryüzünde değil, gökyüzünde yaşayan, yüceltme bahanesiyle hayatın gerçekliğinden koparılmış, dolayısıyla hayata müdahale etmemiş; dolayısıyla bıraktığı izler anlaşılmayan, anlaşılamadığı için de bugüne taşınamayan yüceltilmiş bir varlık.”

 

Bu abartılı yaklaşım neticesinde son Resul’ün örnekliğinden ve kendisine vahyedilen mesajdan ziyade bizatihi varlığı ön plana çıkmıştır tespitini yapan Gültaş, bunun neticesinde O’nun getirmiş olduğu ilkelerin ve tevhid mücadelesinin anılmadığı bir “kutlu doğum” peygamberinin ortaya çıkarılmasını eleştirdi.

 

Kur’an’ın ışığında Hz. Muhammed

Hacer Gültaş, Hz. Muhammed’in örnekliğini doğru anlamak ve o örnekliği yaşadığımız çağa taşımak için rehber kitabımız Kur’an’ın anlattıklarına dikkat kesilmeyi önererek şöyle konuştu: “Kur’an için O, hayatın içinde aktif bir öznedir. Daveti ve mücadelesi ölümsüz olandır. O Kur’an çağlarüstü bir mesaj olarak insanlara iletmiştir, Kur’an da O’nun örnekliğini insanlara anlatır. Kur’an’ın bak dediği yerden bakanlar, O’nda Kur’an’ı görürler. O’nu Kur’an’la tanırlar. Kur’an’ı O’nun aynası, O’nu Kur’an’ın aynası gibi görürler. Çünkü risaleti boyunca o yürüyen Kur’an olmuştur, Kur’an ile ahlâklanmıştır.”  Hacer Gültaş, Kur’an’da Hz. Muhammed’in örnekliğini, bugüne model olarak taşıma sorumluluğunu ifade ederek sunumunu tamamladı. Bayanlara mahsus düzenlenen eğitim seminerleri Mayıs ve Haziran içinde yapılacak programlarla devam edecek.

Etiketler : #Kur’an’ın   #bak   #dediği   #yerden   #bakanlar   #   #Hz.   #Peygamber'de   #Kur’an’ı   #görürler   
YORUMLAR
  • mustafa çavdar   07-05-2009 16:43

    S A Allah razı olsun KURANI KERİMİ anlamaya peygamberimizi örnek almaya ne kadar çok ihtiyacımız var ne hikmetse hep kitabımız KURANI KERİM dediğimiz halde anlamak için hiç bir çabamız yok 26 nisanda istanbulda muhteşem bir yarışma yaptık müslümanlara yaraşır bir yarışma oldu hiç bir yazar köşesine taşıyıp haber yapmadı hilal tv nin dışında hiç bir kanal haber yapmadı vakit gazetesişnden başka haber yapan olmadı hani biz kitabımızı çok seviyorduk hani üç kere öpüp baş tacı yapıyorduk hani gelin giden kızlarımız çeyizlerine koyuyorlardı hani rehberimizdi hani ihtilafa düşünce ilk baş vuracağımız kitapdı bunların hepsi yalanmış ey insanlık uyanalım bir gün uyanacağız ama inşaallah geç olmaz ne yapayım bütün ilaçların acı olduğu gibi buda acı ALLAHA emanet olalım

  • Ahmet Örs   03-05-2009 21:55

    çabalarınızdan doalyı tebrik ederim kardeşim.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN