"Kur'an'a Davet Platformu" kuruldu

24-11-2012


Bağımsız İslami çalışma gruplarının İzmir’de gerçekleşen üçüncü toplantısında, ortak girişimlerin ve faaliyetlerin bundan böyle “Kur’an’a Davet Platformu” adıyla tanımlanmasına karar verildi.

Ülke çapında Tevhidi hassasiyete sahip bağımsız çalışma gruplarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda “Sistem İçi Mücadelenin Sınırları Ve Yeni Anayasa Hazırlığı Karşısında Müslümanların Tutumu” ön gündemi üzerinden görüşler ifade edildi.

İzmir Özgünder adına Hamza Akdeniz’in selamlama konuşmasıyla başlayan programda Ahmed Kalkan, Şükrü Hüseyinoğlu ve Hamza Er, Kur’an ayetleri, Peygamberlerin mücadele örnekliği ve Hz.Muhammed(s)’in mücadele sürecinden sistem içi ilişkilerin sınırlarını ortaya koyan birer konuşma gerçekleştirdiler.

Daha sonra farklı illerden gelen temsilcilerin gündeme ilişkin görüşlerinin dinlendiği toplantı şu zemin üzerinden devam etti:

Muhatap olunan cahili toplumsal / siyasal algı ve işleyişle ilişkilerin biçimi ne olursa olsun, ister dâvet aşamasında olunsun, ister fiili ayrışma ve çatışma aşamasında olunsun, her halükârda cahiliyeden ilkesel hicret öncelikli tutum olmalıdır. İnsanlığa bildirilen son Rabbani mesajın elçisi ve Peygamberlerin sonuncusu olan Muhammed (a.s.)’ın mücâdele sürecinin de bu temel eksende şekillendiği bilinmektedir.

Tüm Peygamberler ve onların izini takip eden öncü mü’minlerin mücâdele ekseni, hiçbir zaman ve mekânda farklılık göstermemektedir.  Bu da, hak bâtıl ayrışmasına ve uzlaşmazlığına dayalı, bâtılla yan yana olmayı asla kabul etmeyip onu inkılaba uğratmayı esas alan ve bunun neticesinde hakkı hâkim kılmayı gaye edinen tevhidi duruş eksenidir.”

Sekretaryayla beraber grup temsilcilerinin ziyaretleşme ve dayanışma çabalarını arttırmalarının kararlaştırıldığı toplantının sonunda, internet medyası oluşturulmasının önemi ve desteklenmesinin gerekliliği konusunda mutabakata varıldı.

Direnen Suriye halkına yönelik battaniye ve gıda yardımlarının devam edeceğinin belirtildiği toplantıda “Kur’an’a Davet Platformu” olarak etkinliklerin ve eğitim çalışmalarının yaygınlaştırılması da değerlendirildi.

“Kur’an’a Davet Platformu”adıyla faaliyetlerini devam ettirecek olan çalışmanın geliştirilmesine yönelik toplantıların süreceği bildirildi. 

Etiketler : #Kur'an'a   #Davet   #Platformu   #kuruldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN