"Kudüs'ten vazgeçmek ve düşmanla işbirliği haramdır"

Kudüs'te toplalnan alimlerden ortak deklarasyon: “Kudüs ve Mescidi Aksa’yı başkasına vermek ve düşmanla ilişki kurmak haramdır”

04-06-2009


Aksa Müessesi’nin dün (03 Haziran Çarşamba) Kudüs’te düzenlediği, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları ile Kudüs’ten birçok âlim ve davetçinin katıldığı basın toplantısında, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın el değiştirmesinin haram olduğu ile ilgili Müslüman âlimlerin imzaladığı tarihi fetva kamuoyuna duyuruldu.

Kudüs’ün işgal güçlerinin eline geçmesinin 42. yıldönümü olması ve Mescidi Aksa ve Kudüs’ün el değiştirmesiyle ilgili söylemlerin yoğunlaşması dolayısıyla yapılan basın toplantısında okunan fetvada, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın el değiştirmesinin haram olduğu ifade edildi.

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah’ın okuduğu fetvaya şimdiye kadar 53 âlim imza attı. Allame Şeyh Yusuf Karadavi’nin yanı sıra Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Türkiye, Moritanya ve daha birçok ülkeden âlim, davetçi ve ilim adamı da Fetvaya imza attı.

Alimlerin itiraz ve tartışmaya açık olmadığını belirttikleri fetvada Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin’in kurtarılmasının gücü yeten her Müslüman’a farz olduğu belirtilerek, buraların Kur’an ve Hadislerin nassıyla mukaddes mekânlar olduğu, dolayısıyla buralardan taviz vermenin kesinlikle haram olduğu ifade ediliyor.

Müslüman âlimlerin imzaladığı tarihi fetvada ayrıca, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın el değiştirmesinin ve işgal devletiyle ilişkileri normalleştirmenin, onunla her türlü siyasi, iktisadi ve kültürel ilişki kurmanın işgal devletine destek anlamına geldiğinden kesinlikle haram olduğu belirtiliyor.

Şeyh Salah konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Fetvaya göre Siyonistlerin Mescidi Aksa veya Kudüs’ü ele geçirmelerine yardımcı olacak şekilde toprak, ev ve arazi satmak, buraları Siyonistlere kiralamak şeran haramdır.”

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Kudüs'ten   #vazgeçmek   #ve   #düşmanla   #işbirliği   #haramdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN