"Kalbini günahlarla kirletenin, ferasetten nasibi olmaz"

Ahmed Kalkan: Gözlerini kaybeden insan dünya güzellekilerinden, kalp gözünü kaybeden ise hem dünya hem ahiret güzelliklerinden mahrum kalır.

15-02-2012


Hay-Der'de Pazartesi Akşamları gerçekleştirilen islami Bilinç derslerinde bu hafta Ahmet Kalkan Feraset Bilincini anlattı.

Feraset bilinci konulu dersten öne çıkan satırlar;

*Feraset arapça at kelimesinden türemiştir. Atın gözlerinin özelliği; kuyruk kısmı hariç heryeri görmesi ve iki gözün iki ayrı yeri görebilmesidir.

Bu anlamıyla değerlendirildiğinde feraset sahibi kişi olayları tüm yönleriyle değerlendiren, hadisenin arka planını gören kişidir.

*Feraset sahibi kişi olayları tüm yönleriyle değerlendirirken, gerçeği görmek istemeyen kimseyse önüne konulan doğrulara karşı at gözlüğü takmış gibidir.

*Gözleri görse dahi, gerçekler kendisine anlatıldığında doğruları görmek istemeyen kimseden daha kör kimse yoktur.

*İçinizden birisi bir kötülük gördüğünde eliyle değiştirsin, eliyle değiştiremezse diliyle değiştirsin, ona da gücü yetmeyen kalbiyle değiştirsin. (Hadis)

*Kalple değiştirme nasıl olur: Kalple kötülüğün değiştirilmesi için önce kalpleriimizin değiştirilmesi gerekiyor. Bunun içinde kalplerimizi ihya etmemiz gerekiyor. Bir sarhoşun gecesini ihya etmek için ayırdığı zamanı bizler kalperimizin ihya olması için ayırmıyorsak kalplerimizi değiştirmekten ve neticesinde kalplerimizle kötülükleri değiştirmekten söz etmek mümkün değildir.

*Kalb, normal gözün görmesinden daha iyi görür. Eğer kalp gözü kör değilse.

*Gözlerini kaybeden insan dünya güzellekilerinden, kalp gözünü kaybeden ise hem dünya hem ahiret güzelliklerinden mahrum kalır.

*Kalbini küfür, şirk ve günahlarla kirleten kişinin ferasetten nasibi yoktur.

*Ferasetin tersi gaflettir. Gaflette ısrar ise kişiyi ihanete götürür. 

 (Haber: Atilla Aksu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Kalbini   #günahlarla   #kirletenin   #   #ferasetten   #nasibi   #olmaz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN