"İyiliği emr, kötülükten nehy, toplumsal vazifelerin başında gelir"

Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Muhsin Müctehit Şebusteri, emr-i maruf ve nehy-i münker farizasının toplumsal vazifelerin başında geldiğini, bu yüzden bu farizanın toplumsal bir kültüre dönüşmesi için yenilikçi adımların atılması gerektiğini söyledi.

07-07-2008


Doğu Azerbaycan Emr-i Maruf ve Nehy-i Münker Platformunda bir konuşma yapan Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Muhsin Müctehit Şebusteri, bu farizanın toplumsal hayata hakim olması için yeni eğitim yöntemlerinden faydalanılması gerektiğini vurguladı

İran Kurân Haber Ajansı İkna muhabirinin verdiği habere göre bu oturumda konuşan Ayetullah Şebusteri, emr-i maruf ve nehy-i münker farizasının toplumsal vazifelerin başında geldiğini, bu yüzden bu farizanın toplumsal bir kültüre dönüşmesi için yenilikçi adımların atılması gerektiğini söyledi.

Ayetullah Şebusteri, sözlerine şöyle devam etti: Emr-i maruf ve nehy-i münker farizasının tam anlamıyla toplumsal bir kültüre dönüşmesi halinde camiamızdaki suç oranında %90 bir düşüş olacaktır. Tebriz şehri bu konuda örnek bir kent olmalıdır. Zira bu şehir hamiyet ve dini duyarlılığın beşiğidir. Dolayısıyla Tebriz'de gözlemlenecek toplumsal ve ahlaki bozukluk utanç verici olur.  (İran Kur'an Haber Ajansı)

Etiketler : #İyiliği   #emr   #   #kötülükten   #nehy   #   #toplumsal   #vazifelerin   #başında   #gelir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN