"İslami Şahsiyetin İnşası" kitabı ücretsiz gönderiliyor

Yüksel Yılmaz'ın, Darul Erkam Yayınları tarafından yayınlanan kitabı okuyucusuna parasız/ücretsiz olarak ulaşıyor. Ad, Soyad, GSM, talep edilen adet ve adres bilgilerini [email protected] adresine bildiren ve kargo ücretini yüklenen her okuyucuya gönderilecektir.

08-05-2016


Yüksel Yılmaz'ın, Darul Erkam Yayınları tarafından yayınlanan kitabı okuyucusuna parasız/ücretsiz olarak ulaşıyor. Ad, Soyad, GSM, talep edilen adet ve adres bilgilerini [email protected] adresine bildiren ve kargo ücretini yüklenen her okuyucuya gönderilecektir.

Yüksel Yılmaz, kitabı hakkında şu bilgiyi okuyucuyla paylaşıyor:

İslami şahsiyetin inşâsı konusunu neden seçtiğimi/neden böyle bir konu üzerinde yoğunlaştığımı izah etmek istersem; biliyorsunuz ki yaşadığımız coğrafyada farklı yol/menhec ve yöntemlerle/metodlarla İslami mücadeleler/çalışmalar yapılmaktadır.

Uyguladıkları yola, yönteme/metoda, baktıkları kaynaklara ve vahye bakış açılarına/okumalarına bağlı olarak da farklı İslami şahsiyet modelleri ortaya çıkmaktadır. Bu durum beni İslami şahsiyet modellerini sorgulamaya sevk etti. Bu şahsiyetler gerçekten de adıyla belirtildiği gibi İslami mi ya da şahsiyet kelimesiyle tarif edildiği gibi şahsiyetli kişiler mi? Ya da bu şahsiyetler doğru kaynaktan, doğru yöntemle, doğru beslenerek mi oluştu?

Sonra bir İslam şahsiyet ve İslami mücadele yöntemi nasıl olmalı arayışlarına girdim. Arayışlarım beni birçok sonuçla/gerçekle karşı karşıya getirdi. Kendisini doğru kabul eden ve diğerlerini dalaletle veya küfürle itham eden cemaatler/gruplar ile tanıştım. Allah Resulünün yolunu izlediğini söyleyen birçok çalışma ama hepsi de birbirinden farklıydı. Sonuçta; görünüşte farklı, akidede/düşüncede farklı, eylemde farklı ve mücadelede farklı İslam şahsiyet modelleri ortaya çıkıyordu. Ayrıca İslami yaşantıdaki, mücadeledeki/çalışmadaki başarısızlıkların, kopmaların, dökülmelerin, savrulmaların sebebinin İslami şahsiyet inşâsının tam olarak, vahye göre yapılmamasından kaynaklandığını gördüm. Kendimi sorguladığımda anladım ki; hangi grup, cemaat veya yapıda olursak olalım herkesin bu sorgulamayı yapması gerekmektedir Ben kimi takip ediyorum/örnek alıyorum? Bu mücadele/çalışma beni nereye götürüyor? Acaba ben, doğru bir şahsiyet modeli ile mi inşâ edildim ve mücadele/çalışma yöntemim doğru mu? Acaba hangisi doğruydu? Bunun cevabını bulmak için nasıl bir yöntem izlemeliydim? Bu tür soruların cevabını bulmak ve ayrıca “doğru bir İslami şahsiyet nasıl olmalı/nasıl inşâ edilmeli?” sorularının cevabını bulmak için bu konuyu seçtim. Doğru adrese gitmeli ve doğru tedaviyi uygulamalıydım. Ben de peygamberin inşâ aşamalarına gittim.

Doğru bir İslami şahsiyet/kimlik inşâsının ancak peygamberi ve örnek nesil olan sahabeyi inşâ eden parça parça inen ayetler ile yani nüzul sırasına göre okumalar/ikralar ile olacağı sonucuna vardım ve tespitlerimi sizlerle paylaşmak için bu kitabı hazırladım.

(Kaynak: İktibas Dergisi.com)

Etiketler : #İslami   #Şahsiyetin   #İnşası   #kitabı   #ücretsiz   #gönderiliyor   
YORUMLAR
  • Yüksel Yılmaz   10-05-2016 13:24

    Amin Teşşekkür ederim. "Onlar hiç bir ücret istemezler" ilkemizdir.

  • Fatma Ceren   09-05-2016 05:46

    "Para ile satılmaz" ibaresi bile tek başına bir tebliğ olmuş. Sn.Yılmaz, Allah razı olsun. Ve Rabbim çalışmalarınızı kendi katında kabul buyursun. Selamlar.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN