"İslami kimliğimizle varız, var olacağız"

Resmi törenleri boykot çağrısı nedeniyle İstanbul Valiliği’nin talebiyle hakkında kapatma davası açılan Özgür-Der için Fatih Adliyesi önünde protesto eylemi gerçekleştirildi. Özgür-Der’in çağrısıyla düzenlenen protestoya çok sayıda kuruluş temsilcisi destek verdi.

29-04-2009


Resmi törenleri boykot çağrısı nedeniyle İstanbul Valiliği’nin talebiyle hakkında kapatma davası açılan Özgür-Der için Fatih Adliyesi önünde protesto eylemi gerçekleştirildi. Özgür-Der’in çağrısıyla düzenlenen protestoya çok sayıda kuruluş temsilcisi destek verdi.

Duruşma saatinin öğleden sonraya uzaması nedeniyle ilk duruşma henüz tamamlanmadan İstanbul Fatih Adliyesi önünde protesto eylemi başladı. "Özgür-Der Susturulamaz!" ve "İnancımızı ve Kimliğimizi Yok Sayan Hiçbir Kararı Kabul Etmedik; Etmeyeceğiz!" yazılı pankartların açıldığı eylemde, "Özgür-Der Kapatılamaz!" ve "Özgürlük Talebi Yargılanamaz!" yazılı dövizler taşındı.

Duruşmaya girmek üzere çok sayıda avukat Fatih Adliyesi'ne gelerek Özgür-Der'e destek verdi. İslami camiadan birçok vakıf, dernek, dergi temsilcisi basın açıklaması etkinliğine katıldı.

Özgür-Der adına basın açıklaması etkinliğini sunan M. Ali Aslan, 7 Kasım 2008'de "İnancımızın ve Kimliğimizin Aşağılandığı, Resmi İdeolojinin Dayatıldığı Törenlere Tavır Alalım!" başlıklı bir basın açıklaması nedeniyle Özgür-Der hakkında açılan davayı protesto için toplandıklarını ifade ederek; devletin inancımıza ve değerlerimize gem vurmasına izin vermeyeceklerini; resmi ideolojinin çizmiş olduğu sınırlara boyun eğmeyeceğimizi ifade etti.

Eylemde ilk sözü Özgür-Der adına alan Haksöz Dergisi yazarı Rıdvan Kaya, dava süreci hakkında bilgi verdikten sonra, İslami kimliğimizi korumanın ve İslami kimlikli mücadele etmenin önemine dikkat çekti. Derneğin kapatılmasının önemli olmadığı; önemli olanın Müslümanca yaşamak ve kulluk sorumluluğumuzu yerine getirmek olduğunun altını çizen Kaya, dayatmalar karşısında insanca yaşam, özgürlük ve adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğimizi vurguladı. Bugüne kadar İslami kimlikleriyle baskılara karşı direndiklerini, bundan sonra da direneceklerini belirten Kaya, "Yargılanıyoruz ama biz biliyoruz ki haklıyız ve inanıyoruz ki mutlaka kazanacağız!" dedi.

Özgür-Der'e destek vermek üzere İLKAV Başkanı Mehmet Pamak, Özgün İrade Dergisi yazarı Ramazan Kayan, Vakit Gazetesi Sahibi Mustafa Karahasanoğlu, Vakit yazarı Abdurrahman Dilipak, Düşünceye Özgürlük Girişimi sözcüsü Şanar Yurdatapan, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tek tek söz alarak Özgür-Der'e desteklerini bildirdiler. Konuşmacılar, davanın önemine dikkat çekerek Türkiye'de düşünce ve düşünceyi ifade etme özgürlüğünün önündeki engellere karşı mücadele etmenin gerekliliğine işaret ettiler. Çocuklarımızın resmi ideoloji kıskacında yetiştirilmesine karşı durmanın önemini ifade ederek dayatmalara karşı Özgür-Der'le dayanışma içinde olduklarını belirttiler. (Destek konuşması yapanların söylediklerinden ayrıntıları aşağıda okuyabilirsiniz...)

Eylem boyunca "Özgür-Der Susmaz, Susturulamaz!", "Dayatmaya Boyun Eğmeyeceğiz!", "Özgürlük Talebi Yargılanamaz!", "Tevhid, Adalet, Özgürlük!", "Baskılar Bizi Yıldıramaz!", "İnancımız, Mücadelemiz, Kimliğimizle Varız, Varolacağız!", "Zorbalığa Karşı Omuz Omuza!" vb. sloganlar atıldı. Davaların, baskıların insanca ve Müslümanca yaşam talebimiz önünde engel olamayacağı ifade edilerek eylem sona erdi.

Basın açıklaması eyleminin ardından başlayan dava 10 Haziran 2009 tarihine ertelendi. Davaya yaklaşık 30 avukat katıldı.

(KAynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #İslami   #kimliğimizle   #varız   #   #var   #olacağız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN