"İslam dünyası, postmodern sömürgeciliğin hedefi"

ESAM'ın öncülüğünde düzenlenen 17. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi sona erdi. Yayımlanan sonuç bildirgesinde İslam dünyasının, emperyalist yayılmanın hedefi olduğu belirtildi.

01-06-2008


ESAM'ın öncülüğünde düzenlenen 17. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi sona erdi. Yayımlanan sonuç bildirgesinde İslam dünyasının, emperyalist yayılmanın hedefi olduğu belirtildi.

30 ülkeden 70 yabancı ve 100 yerli katılımcının iştiraki ile gerçekleştirilen 17. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’nin sonuç bildirgesi, ESAM Genel Başkanı ve Saadet Partisi Lideri Recai Kutan tarafından açıklandı.

Müslümanların özelliklerinden biri ıslahtır

Sonuç bildirgesinde, İslam dünyasının “Post Modern Sömürgeci” emperyalist yayılmanın hedefi haline geldiği vurgulandı. Bildirgede,  “Müslümanlar insanlık tarihi boyunca yeryüzünde barış ve adaleti esas alan bir inanca, dünya görüşüne ve değer ölçülerine sahiptir. Bu nedenle Müslümanlar, her yerde barış ve adalet sağlamaya çalışmışlardır. Müslümanların belirgin özelliklerinden biri ıslahtır. Barış ve adaleti sağlayarak yardımlaşma ve dayanışmaya ortam hazırlamaktır” denildi.
Kapsamlı kararlar alındı

17. Uluslararası Müslüman Toplumlar Kongresi’nde, Siyasi İşler, İktisadi Sorunlar, Eğitim ve Kültürel Sorunlar, Sanayi ve Teknoloji, Kadın ve Aile, İnsan Hakları ve İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Komisyonları olmak üzere 7 Komisyon kuruldu. Komisyon çalışmaları sonucunda siyasi, iktisadi, eğitim ve kültür, sanayi ve teknoloji, kadın ve aile, insan hakları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi konular ele alınarak kapsamlı kararlar alındı.

Esam (Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’nin sonuç bildirgesi, ESAM Genel Başkanı ve Saadet Partisi Lideri Recai Kutan tarafından İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı. 29-30 Mayıs 2008 tarihlerinde İstanbul Milsan Kongre Salonunda 37 ülkeden 70 yabancı ve 100 yerli katılımcının iştiraki ile gerçekleşen kongreye Avrupa, Afrika ve Asya’dan birçok siyasi parti genel başkanı, milletvekili, ilim adamı, hükümet bakanları, eski başbakanlar ve stk başkanları da iştirak etti.

Sonuç bildirgesinde, bugün İslam dünyasının “Post Modern Sömürgeci” emperyalist yayılmanın hedefi haline geldiği vurgulandı. Bildirgede,  “Müslümanlar insanlık tarihi boyunca yeryüzünde barış ve adaleti esas alan bir inanca, dünya görüşüne ve değer ölçülerine sahiptir. Bu nedenle Müslümanlar, gittikleri her yerde barış ve adalet sağlamaya çalışmışlardır. Müslümanların belirgin özelliklerinden biri ıslahtır. Barış ve adaleti sağlayarak yardımlaşma ve dayanışmaya ortam hazırlamaktır” denildi.

17. Uluslararası Müslüman Toplumlar Kongresi’nde, Siyasi İşler, İktisadi Sorunlar, Eğitim ve Kültürel Sorunlar, Sanayi ve Teknoloji, Kadın ve Aile, İnsan Hakları ve İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Komisyonları olmak üzere 7 Komisyon kuruldu. Komisyon çalışmaları sonucunda kapsamlı kararlar alındı. Sonuç Bildirgesi, “Bugün ırkçı- tekelci emperyalizmin dayatmaları ve haksızlıkları dünya barışını tehdit etmektedir. Irkçı, tekelci ve sömürgeci mihraklar geliştirmeye çalıştıkları Post Modern Sömürge politikalarıyla dünyayı yeniden sömürgeleştirmeye çalışmaktadırlar. Bütün Müslümanları ve mazlum milletleri sömürü ve haksızlığa karşı ortak tavır almaya davet ediyoruz. Gün her çeşit zulüm ve haksızlığa karşı dik durma zamanıdır. Mevcut adil olmayan uluslar arası düzen sorun üretmekte ve dünyamızı yoksulluk ve sefalete sürüklemektedir.  Zalimlere karşı mazlumların birlikte tavır almaları zamanı geldi” ifadeleri ile sonuçlandırıldı.
Komisyonlar ve alınan kararlar

Toplantıya katılan bazı liderler

Irak Türkmen Adalet Partisi Genel Başkanı Enver Bayraktar, Mısır İhvanı Müslimin Parlamento Grup Başkanı Muhammed Saad el Ketatny, Kosova Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Çerkezi, Kuveyt SIO Genel Başkanı Mustafa Tahhan, Sudan İhvan milletvekili Ali Gawısh, Bangladeş Cemaati İslam Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Dr. Akm Nazır Ahmed, Yemen Islah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Galip el Kureyşi, Makedonya Hak Yol Partisi Genel Başkanı Kenan Mazlumi, Ürdün İhvan Başkanı Hamid Said, Malezya İslam Partisi (PAS) Genel Başkanı Hacı Abdul Hadi bin Hacı Awang, Fas Adalet ve Kalkınma Partisi  Genel Başkanı Saadettin Osmanî, Cezayir Toplumsal Barış Partisi Genel Başkanı ve Devlet Bakanı Abidjora, Pakistan Cemaati İslami Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed İbrahim. (Milli Gazete)

Etiketler : #İslam   #dünyası   #   #postmodern   #sömürgeciliğin   #hedefi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN