"İrtica afişleri" Van'da hortladı

Şener Eruygur döneminde darbeye zemin hazırlamak için kurulduğu iddia edilen CÇG’nin hazırladığı ‘irtica’ afişleri Van Jandarma’da yeniden ortaya çıktı. Skandalı ortaya çıkartan ise afişlerin asılı olduğu karakollardan Belenoluk Jandarma Karakolu’yla ilgili yapılan şikayetler oldu.

03-05-2013


ERGENEKON davasında ‘darbeye teşebbüs’ suçundan ‘terör rgütü yöneticisi’ olarak yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur tarafından hazırlatılan ve 2004 seçimleri öncesinde birliklere asılan “irtica” afişleri Van’da hortladı. “Hangisini istersiniz” başlıklı ve modern hayatla şeriat hayatının fotoğraflı karşılaştırıldığı afişler Van Jandarma Komutanlığı’na bağlı karakolların duvarlarını süslüyor. Başörtülülerin irticacı olarak gösterildiği afişlerle ilgili halktan şikayetler gelmeye başladı.

CÇG tarafından hazırlanmıştı

Şener Eruygur tarafından ‘darbe’ için kurulan yasadışı Cumhuriyet Çalışma Grubu (CÇG) tarafından hazırlanan ve 2004 seçimleri öncesinde askeri birlikler, üniversiteler, sokaklar dahil pekçok yere asılan ‘irtica afişleri’ Van’da hortladı. Uzun zamandır görünmeyen afişler, Van İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birimlerin duvarlarını süslüyor. Adli emanetteki uyuşturucuların usulsüz sevkiyatı skandalıyla gündeme gelen İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan’a bağlı birimlerde asılan afişlerde, modern kadınla irticacı kadın arasındaki kıyaslama fotoğraflar eşliğinde veriliyor.

Belenoluk Karakolu’nda da var

Skandalı ortaya çıkartan ise afişlerin asılı olduğu karakollardan Belenoluk Jandarma Karakolu’yla ilgili yapılan şikayetler oldu. Fotoğraflarda başı kapalı ve oldukça çirkin gösterilen çocuklarla ilgili bölge halkının şikayetleri üzerine durum Van’daki mülki amirliklerce ele alındı. Afişlerin diğer karakollara da asıldığı tespit edildi. Ancak afişlerin halen bulunduğu duvarlardan indirilmediği görüldü. Konunun İçişleri Bakanlığı üzerinden Jandarma Genel Komutanlığı’na iletileceği ve afişlerle ilgili yargı sürecinde oluşan dosyanın da gönderileceği öğrenildi.

KÖYLÜLER: PARTİ Mİ KURUYORSUNUZ?

ERGENEKON soruşturmasını yürüten savcılık, darbeye zemin hazırlamak için 2003’ten itibaren kahvehanelerin camlarına, elektrik direklerine, yol kenarlarındaki duvarlara ve askeri birliklere asılan ‘irtica geliyor’ içerikli afişlerin kaynağını araştırdı. Tanık olarak ifade veren Uzman Çavuş Aykut Öztürk, irtica afişlerini dönemin Jandarma Genel Komutanlığı’nın emriyle astıklarını söyledi. Talimatta afişlerin herkesin görebileceği umumi yerlere asılmasının istendiğini anlatan Öztürk, köylerde yaptıkları çalışmalarda “parti mi kuruyorsunuz” tepkisiyle karşılaştıklarını anlatmıştı. Afişler, 2007’deki Cumhuriyet Mitingleri’nde de kullanılmıştı.

(Kaynak: Star)

Etiketler : #İrtica   #afişleri   #Van'da   #hortladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN