"İranlıların sıradışı yetenekleri var"

Google Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su, Eric Schmidt, İran’ın siber savaştaki yeteneğinin Amerika’yı endişelendirmesi gerektiğini söyledi.

17-12-2011


Google Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su, Eric Schmidt, İran’ın siber savaştaki yeteneğinin Amerika’yı endişelendirmesi gerektiğini söyledi.

Foxnews televizyonuna demeç veren Eric Schmidt, İranlıların siber savaş konusunda sıra dışı bir yetenekleri olduğunu belirterek “Amerikalılar, bu yeteneğin boyutlarını tam olarak bilebilecek durumda değiller; ama her halükarda bu onlar için büyük bir tehdit sayılmaktadır” dedi.

İran’ın elektronik har yöntemleriyle Amerika’nın en gelişmiş insansız casus uçağını ele geçirmesine değinen Schmidt, İran’ın bunu nasıl yapabildiğine ilişkin bir soruya “bu gizli bir istihbarat bilgisidir, biz bu bilgiye ulaşabilecek durumda değiliz. Ancak İran’ın böylesi bir şey yapabileceğine ilişkin kaygı her zaman vardı. Bizim de bu konuda endişelenmemiz gerekir” diye cevap verdi.

RQ170 tipi casus uçağının İran tarafından ele geçirilmesinden sonra bir müddet sessizliğini koruyan Washington yönetimi, İran’ın uçağın görüntülerini yayımlamasından sonra Başkan Obama aracılığıyla uçağı geri istemiş, İran ise hava sahasını ihlal eden uçağın artık kendilerine ait olduğunu ve Amerika’ya vermeyeceklerini açıklamıştı.

(Kaynak:YDH)

Etiketler : #İranlıların   #sıradışı   #yetenekleri   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN