"İftar zamanı sokaklar boş, rezalet bu ya!"

Oruç tutulmasından rahatsızlık duyan Ergenekon zanlısı rektörler, iftardan önce sokakların boşalmasını "rezalet" kabul ederken, bir alışveriş merkezinde yiyip içenleri gördüklerinde ise mest olmuşlar!

27-08-2009


İslam ve Hayat

Ergenekon davası devam ederken, savcıların hazırladığı iddianamelerden ve ek klasörlerden, Ergenekoncu zihniyetin vahametini sergileyen bir sürü bilgi çıkıyor. Gazeteler, taradıkları klasörlerden her gün yeni bir rezaleti bulup karşımıza çıkarıyor.

Zaman'da "Gürüz ile rektörün ramazan sohbeti: Ankara'da iftar zamanı sokaklar bomboş, rezalet bu ya" başlığıyla verilen haberde, Ergenekoncuların halkın inanç ve değerlerine nasıl yaklaştığı açıkça görülüyor. Ergenekon'un tutuksuz sanığı Kemal Gürüz, Anadolu Üniversitesi'nin eski rektörü ve eski YÖK üyesi Engin Ataç'la yaptığı görüşmede 'iftar zamanı Ankara'da sokakların boş olmasından' yakınıyor. Eskişehir'de bulunan Ataç, "Burada da öyle." diyor. Gürüz'ün "Rezalet ya bu!" sözlerine Ataç, "Burada da öyle ama bugün akşamüzeri bizim burada bir alışveriş merkezi açıldı. Oraya gittik, ama doluydu, herkes de yiyor içiyordu. Vallahi öyle hoşuma gitti ki." cevabını veriyor. Gürüz, bu sözleri memnuniyetle karşılıyor: "İyi vallahi vallahi."

Hakikatin üstünü örtebileceklerini zannediyorlar, ne acı!

Kemal Gürüz, başörtüsü yasakçılığıyla hatırlanan bir isim. Eski MGK sekreteri Tuncer Kılıç'la görüşürken de "artık irticanın simgesi haline gelmiş olan türban sorunu" ifadesini kullanıyor. Lakin yukarıdaki örnekten de yeterince anlaşılacağı gibi Ergenekon zanlısı rektörün asıl derdi ne başörtüsüyle, ne de oruçla; bizatihi bu emirlerin referansı olan Allah'ın diniyle...

İman, nihayetinde bir tercihtir ve Gürüz'ün bu noktada yanlış bir tercih yaptığı ortada! Daha kötüsü ise kendi hatasını herkes için doğruymuş gibi görüp, bunu zorbalıkla dayatmaya kalkması. Ergenekoncuların hakikatin üstünü örten çabalarının hakaret boyutundan başlayıp zulüm boyutuna varmasının örnekleri ise klasör klasör açılıyor. Tabi savcıların kayıtlarından kaçan, delilleri burada karartılan o kadar çok husus var ki, işte onlar da asıl hesap zamanı olan Din Günü'nde elbette açılacaktır.

 

Etiketler : #İftar   #zamanı   #sokaklar   #boş   #   #rezalet   #bu   #ya!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN