''İffetsiz bir zamanda, iffetle zînetlenmek gerek''

Zamanın Zeynebi Derneği başkanı eğitimci-yazar Sabiha Ateş Alpat Belçika ziyareti esnasında ''Tarihe İz Bırakan Kadınlar'' konulu Sint-Niklaas ve Genk'te iki seminer verdi.

09-06-2013


Zamanın Zeynebi Derneği başkanı, (Zeynep-Der) eğitimci-yazar Sabiha Ateş Alpat Belçika ziyareti esnasında ''Tarihe İz Bırakan Kadınlar'' konulu Sint-Niklaas ve Genk'te iki seminer verdi.

Konuşmasında küfürde iz bırakan kadınlara örnek olarak, Hz. Lut'un karısını ve Ümmû Cemil'i örnek verirken, tevhid de iz bırakan hanımlara örnek olarak Hz. Asiye, Hz. Meryem, Hz. Hacer'i verdi.

Günümüz müslüman kadınlarının Hz. Asiye gibi ödenecek bedel ne ise ödeyip cenneti satın almaları gerektiğini, Hz. Hacer gibi cehd, edip ümmetin İsmail'lerine sahip çıkılması gerektiğini, Hz. Meryem gibi, iffetsiz bir zamanda iffetle ziynetlenmek gerektiğini, Hz. Hatice gibi zamanla, malla,canla mücadale edip üzerine düşeni yapması gerektiğini anlattı.

Toplum olarak Kur'an kavramlarını anlamada sorunumuz olduğunu kulluk kavramını sadece farz ibadetleri kapsamadığını hayatın her alanını kapsadığını söyleyen Sabiha Ateş Alpat; Kulluk söz dinlemek, boyun eğmek, itiraz etmeden itaat etmeyi ifade eden bir kavramdır dedi.

Her iki seminer oldukça verimli ve yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Karşılıklı hasbihallerin yapıldığı programlarda katılımcılar da sabır ve dikkat ile dinleyerek memnuniyetlerini belirtti

Seminer sonunda Fatımatuz-Zehra Vakıf Başkanı,Sabiha Ateş Alpat'a teşekkür ederek çiçek sundu...

(Kaynak: Küre Medya)

Etiketler : #''İffetsiz   #bir   #zamanda   #   #iffetle   #zînetlenmek   #gerek''   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN