"Hz. Fatıma'yı sadece çeyiziyle değil, cihadıyla da anmak gerekir"

"Hazreti Fatıma’yı İslam yolunda bir arkadaş, bir evlat, bir eş ve bir anne olduğu kadar; kalbiyle, diliyle ve eliyle zulme rıza göstermeyen bir şahit/mücahide olarak da görüyoruz. Bugün onu sadece çeyiziyle değil cihadıyla da anmak ve anlamak gerekir"

18-04-2008


Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği tarafından hanımlara yönelik hazırlanan eğitim seminerleri devam ediyor. “Örnek Bir Müslüman Hanım: Hz. Fatıma” konulu seminerde, Hazreti Fatıma’nın tevhidi bir toplumun inşasında kadın unsurunun önemine dikkat çekildi. Neşe Gürer tarafından sunulan seminerde, Hz. Fatıma’nın Hz. Peygamber’in (s.a.v.) şahitliği süresince yanında olmasına rağmen, bazı kesimlerin bu hayat hikayesine sessiz kaldığı, bazı kesimlerin ise onun mücadelesini anlamak yerine sadece ardından ağıtlar yaktığı ifade edilerek; onun bir mücahide olarak örnekliği anlatıldı.

 

Neşe Gürer, “Hazreti Fatıma’yı İslam yolunda bir arkadaş, bir evlat, bir eş ve bir anne olduğu kadar; kalbiyle, diliyle ve eliyle zulme rıza göstermeyen bir şahit/mücahide olarak da görüyoruz. O, rıza örtüsüne, arınma, ebrar, yemin ve cihad örtülerine bürünmüş bir İslam kadınıdır. Güzel ahlakı, davranışlarıyla ve Allah yolundaki çabasıyla her daim babasını örnek almıştır. Bugün onu sadece çeyiziyle değil cihadıyla da anmak ve anlamak gerekir” dedi. Hz. Fatıma’nın örnekliğini hayatından kesitlerle anlatan Gürer, bu örnekliğin herkes için model teşkil ettiğini ifade etti. TOKAD tarafından hanımlara yönelik düzenlenen seminerler, 10 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’de yapılacak olan “Tevhidi Bir Aile Kurmanın Gerekliliği” konulu sunumla devam edecek.

 

 

 

Etiketler : #Hz.   #Fatıma'yı   #sadece   #çeyiziyle   #değil   #   #cihadıyla   #da   #anmak   #gerekir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN