"Hamas, ümmetin diriliş projesine sahip çıkıyor"

Hammad er-Rakab, Hamas hareketinin ümmetin diriliş projesine sahip çıktığını belirterek, bununla ümmetin izzet ve onurunu geri getirmeyi hedeflediğini ifade etti.

15-05-2009


İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Han Yunus teşkilatının basın sözcüsü Hammad er-Rakab, Hamas hareketinin ümmetin diriliş projesine sahip çıktığını belirterek, bununla ümmetin izzet ve onurunu geri getirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Rakab, Fas’ın Miknas Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin Filistin halkıyla yaptıkları dayanışma etkinliğine telefonla katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında kuşatma altındaki Filistin halkının şimdiki durumunu, Filistin direnişinin sebatını ve bu sebatın arkasındaki sebepleri anlattı.

Siyonist varlığın kuşatma altındaki Gazze’ye karşı başlattığı savaşın gerçekten çok ağır ve zor bir savaş olduğunu belirterek, bu savaşta işgal devletinin her türlü azgın silahlarını denediğini, buna rağmen Gazze halkının ise sabırla direndiğini ifade etti.

Filistin direnişinin İslam’ı hem ruh hem de pratik olarak yaşadığı için Gazze’de zafer kazandığını belirten Rakab, Hamas hareketinin şimdi ise imar mücadelesi verdiğini ve önümüzdeki dönemde düşmanla yapacağı savaşa hazırlandığını söyledi.

Rakab, Faslı öğrencilere de seslenerek: “Atalarınızın daha önce Meğaribe kapısından Kudüs’e girdikleri gibi Allah’ın izniyle siz de bizimle birlikte Kudüs’e fatihler olarak gireceksiniz” dedi.

Hamas sözcüsü konuşmasının sonunda öğrencilerden Filistin davasını daha fazla sahiplenmelerini istedi.

(Filistin Haber.com)

Etiketler : #Hamas   #   #ümmetin   #diriliş   #projesine   #sahip   #çıkıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN