"Hak geldi batıl zail oldu" mu?

Laik rejimin, laik hukuk çerçevesinde yasama faaliyetini yürüten Meclisine 4 vekil başörtülü olarak girdi dün itibariyle. Biz bu manzarayı "Hak geldi batıl zail oldu" yerine, "Hakla batıl iyice birbirine bulandırıldı" diye yorumlasak haksızlık mı etmiş oluruz?

01-11-2013


1999 yılında, RP listesinden başörtülü olarak milletvekili seçilen ve TBMM'ye girdiğinde DSP milletvekillerinin saldırısına maruz kalan Merve Kavakçı hanımefendi, dün 4 AKP'li milletvekilinin başörtülü olarak Meclis'e girmesini yorumlarken "Başörtüsü konusunda hak geldi batıl zail oldu" ifadelerini kullandı.

Öncelikle "Başörtüsü konusunda" kaydı için, bu dikkati için kendisini tebrik ederiz. Zira bazı Müslümanlar daha farklı havadalar. 

Şimdi, hadise nedir? Laik rejimin, laik hukuk çerçevesinde yasama faaliyetini yürüten Meclisine 4 vekil başörtülü olarak girdi dün itibariyle. Biz bu manzarayı "Hak geldi batıl zail oldu" yerine, "Hakla batıl iyice birbirine bulandırıldı" diye yorumlasak haksızlık mı etmiş oluruz? 

Yüce Allah'ın ahkamını reddeden ve ona alternatif bir ahkamla faaliyet gösteren bir yere, o faaliyete katılmak üzere Allah'ın emri başörtüsü ile girmek başka türlü nasıl yorumlanabilir.

(İslam ve Hayat)

Etiketler : #Hak   #geldi   #batıl   #zail   #oldu   #mu?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN