"Füze kalkanının hedefi İslam dünyası"

Çeşitli kuruluşlar Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek NATO Füze Kalkanı’nın Türkiye'ye kurulmaması çağrısı içeren bir protesto eylemi düzenlediler.

10-11-2010


Eylemde 19-20 Kasım tarihleri arasında Lizbon'da yapılacak NATO zirvesinde netleşmesi beklenen proje karşısında Türkiye hükümeti ve duyarlı çevrelere çağrı yapılarak projenin reddedilmesini talep ettiler. Özgür-Der, İHH, Mazlumder, Anadolu Platformu, Akabe, Araştırma Kültür Vakfı ve Hikmet Vakfı'nın düzenlediği eylemde ilk olarak söz alan Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal; Türkiye'nin, Batı'nın güvenliğine korucu yapılmak istendiğini açıkladı.

Ünsal, NATO Füze Kalkanı dayatmasının Türkiye'nin güvenliği ile gerekçelendirilmesinin safsata olduğunu, asıl tehdidin bölgedeki nükleer silahları elinde bulunduran Siyonist İsrail olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Türkiye'nin koruculuğa razı olmasını istemiyoruz. 'Türkiye, Füze Kalkanı projesi ile kendisine ve Batı'ya yöneltilecek muhtemel saldırılara engel olacak.' deniyor. Soruyoruz: Dünyada nükleer güç sahibi ülkeler kimler? Bölgedeki nükleer silah sahibi tek ülke İsrail değil mi? Türkiye hükümeti, Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi bu evrensel koruculuk projesini reddetmelidir."

Füze Kalkanı'nın Hedefi İran, Suriye ve Bölgenin Müslüman Halklarıdır

Konuşmasında NATO Füze Kalkanı'nın hedefleri üzerinde duran Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Hülya Şekerci, İran, Suriye ve bölgenin Müslüman halklarının asıl hedef olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"NATO, İran'a, Suriye'ye ve bu bölgenin Müslüman halklarına karşı bir füze kalkanı kurmak istiyor. Müslüman bir ülke olan Türkiye'ye kurulacak füze kalkanıyla bu topraklar kirletilecektir. Bunun barış amaçlı bir proje olduğu büyük bir yalandır."

Türkiye Avrupa'ya Değil, Tehdit Altındaki İslam Topraklarına Kalkan Olsun!

Türkiye'deki hâkim düzenin kurulduğu günden bu yana Batı'ya dost ve Müslüman komşularına ise düşman bir politika izlediğine dikkat çeken Şekerci, AK Parti hükümetinin bu politikada yapmaya çalıştığı değişikliklerin küresel istikbarın rahatsızlık duyduğunu ve füze kalkanı projesine ortak etme çabalarının da adeta bunu önleme amacını güttüğünü söyledi. Bu meyanda Şekerci şu tespitlerde bulundu:

"TC kurulduğundan bu güne komşularıyla düşmanca bir münasebet kurdu. Son zamanlarda ise hükümetin başlattığı "komşularla sıfır sorun" politikası başta ABD ve İsrail olmak üzere küresel kapitalizmi rahatsız etmeye başladı. Şimdi Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Biz Türkiye'nin Avrupa'ya değil, tehdit altındaki İslam topraklarına; İran'a, Suriye'ye, Filistin'e kalkan olmasını istiyoruz."

Yeni İncirliklere Hayır Denilmeli

Son olarak eylemde söz alan İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise İsrail'in bölgedeki varlığına ve güvenliğine dikkat çekerek şu görüşleri serdetti:

"Mavi Marmara ile dünyanın dengesi değişti. İsrail'in korkuya dayalı imparatorluğunun çekiciliği kalmadı, o kadar da güçlü olmadığı görüldü. NATO ülkemizde üs kuracakmış..! Amerika'nın girdiği yerden çıktığı nerede görülmüş?! Afganistan ve Irak'ta yaşananlar ortadayken böyle bir proje nasıl kabul edilebilir? Bir İncirlik'ten kurtulmaya çalışırken yeni İncirlikler kabul edemeyiz. Amerikan askerleri bu topraklara asla girmemelidir."

 Türkiye NATO'nun Saldırı Rampası Olmasın!

"NATO'nun Füze Kalkanı İslam Ümmetine Açılmış Bir Savaştır!", "NATO'ya ve Füze Kalkanına Hayır!" ve "Türkiye İşgal Üssü Olamaz!" yazılı pankartların açıldığı eylemde "NATO'nun Hedefi: İran'a Saldırı, İsrail'e Kalkan!", "Emperyalist NATO'ya da Katil Füzelerine de Hayır!", "Türkiye NATO'nun Saldırı Rampası Olmasın!" yazılı dövizler taşındı.

"NATO'ya Kalkan Olmayacağız!", "Emperyalizmin Üssü Olmayacağız!", "İran'a Düşman İsrail'e Kalkan Olmayacağız!", "İslam Düşmanı NATO Kalkanı!", "İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz!", "ABD'ye, NATO'ya, İsrail'e Geçit Yok!", "Katil NATO Ortadoğu'dan Defol!", "Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!" gibi sloganların atıldığı eylem Murat Özer'in okuduğu basın açıklamasının ardından sona erdi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Füze   #kalkanının   #hedefi   #İslam   #dünyası   
YORUMLAR
  • Tarık Zileli   11-11-2010 22:51

    Bunlar ne yapıyorlar? Ya kardeşim Ak Parti tam darbecilerle hesaplaşırken onu neden yıpratıyorsunuz. Neden Gündemi maniple ediyorsunuz? Tam seçim öncesi neden Ak Partiyi yıpratıyorsunuz? Yoksa siz Türkiye'deki değişimi kendi başına mı gerçekleştirdiğini sanıyordunuz? Küresel güçlerle zıtlaşmasını nasıl beklersiniz? O zaman yerli darbecilerle başa çıkabilir mi? Bırakın bu işleri de Ak Parti önümüzdeki seçimleri de alıp şu meşhur, neredeyse onunla yatıp kalktığınız ve çok misyonlar yüklediğiniz, "Halkın iradesine dayalı sivil anayasayı" bir an önce yapsın. Yoksa referandumda verdiğiniz oylar hep boşa gidecek. Siz, bu amaçla bir çok Müslümanı kırıp dışlamadınız mı? Ankara'da NATO ve ABD'nin Afganistan daki katliamını protesto eden Müslümanları, darbecilerle boğuşan AKP'yi zor durumda bırakacağı için kınamamış, gündemi maniple etmekle suçlamamış mıydınız? Hani size göre AKP, kendi inisiyatifiyle ve kahramanlık yaparak, ölümü göze alarak, beyaz kefeni giyerek darbecileri, askeri vesayeti tasfiye ediyordu. Böyle ise, şimdi neden emperyalistlerin projelerine uyum sağlamakla suçluyorsunuz? Bir karar verin, sizin AKP endeksli olmayan özgün tevhidi bir duruşunuz ve stratejiniz hiç olmayacak mı? Çok yazık! nereden nerelere geliyorsunuz ve sürekli zik zak çizerek güveni sarsmaya devam ediyorsunuz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN