"Filistin halkı haklarına kavuşana dek direniş sürecek"

Filistin Parlamentosu Başkan Vekili Dr. Ahmed Bahr, Filistin halkı gasbedilmiş haklarına yeniden kavuşuncaya kadar direnişin meşru bir hak olduğunu söyledi.

20-06-2009


Filistin Parlamentosu Başkan Vekili Dr. Ahmed Bahr, Filistin halkının talepleri yerine gelinceye ve Filistin halkı gasbedilmiş haklarına yeniden kavuşuncaya kadar direnişin meşru bir hak olduğunu söyledi.

Bahr, “Direniş ilkeleri üzere sabit kalacak, uzun süreli mahkumiyet alan esirlerin serbest bırakılması talebinden vazgeçmeyecek ve esir değişimi şartlarından taviz vermeyecek” dedi.

Han Yunus’taki gezileri kapsamında Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Ed-Dayf’ın ailesine dün akşam (19 Haziran Cuma) ziyarette bulunan Bahr, ziyaret sırasında “Siyasi ve ekonomik ambargo, gözaltılar ve yıkım içerisinde üç yıl geçti. Fakat halkımız dinine ve sabit değerlerine bağlıdır. Direniş yolundan asla sapmayacaktır” şeklinde konuştu.

Yol Haritası’nın güvenlik şıkkının uygulanarak direnişçilerin peşine düşülmesinin Fetih Hareketi’nin Filistin’deki bölünmeyi sona erdirme ve diyaloğu başarıya ulaştırma niyetinde olmadığını gösterdiğini ifade eden Bahr, bunun en büyük delilinin siyasi nedenlerle gözaltına alınanların serbest bırakılmasının reddi olduğunu belirtti.

Abbas milislerinin ihlallerine de değinen Filistin Parlamentosu Başkan Vekili konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Geleceğini işgalciye bağlayan Allah’tan başkasına dostluğunu ve itaatini ispat etmek isteyecek ve herkesin önünde “Sayın Dayton’a teşekkürlerimizi sunuyor ve Yol Haritası’nın uygulanmasında ısrar ediyoruz” demekten utanmayacaktır.”

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Filistin   #halkı haklarına   #kavuşana   #dek   #direniş   #sürecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN