"Filistin dâvâsı İslami bir dâvâdır"

İslamî Direniş Hareketi Hamas’ın İran temsilcisi Dr. Usame Abdulmu’ti, İslam ümmetinin Filistin davasını akide, düşünce, kültür, medeniyet ve kök olarak İslamî bir dava olarak gördüğünü ifade etti.

16-03-2009


İslamî Direniş Hareketi Hamas’ın İran temsilcisi Dr. Usame Abdulmu’ti, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Uluslararası 22. İslamî Vahdet Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İslam ümmetinin Filistin davasını akide, düşünce, kültür, medeniyet ve kök olarak İslamî bir dava olarak gördüğünü ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgiye göre, Hamas temsilcisi Abdulmu’ti yaptığı konuşmada Filistin ve Lübnan’da mümin ve Müslüman bir direnişin ortaya çıkmasının düşmanları öfkelendirdiğini ifade etti.

Dünyanın birçok yerinden gelen âlim, aydın, akademisyen, basın mensubu, araştırmacı ve yazarın katılımıyla İslamî Mezhepleri Birbirine Yakınlaştırma Merkezi’nin Tahran’da düzenlediği yıllık toplantısına katılan İslamî Direniş Hareketi Hamas)ın İran temsilcisi Dr. Usame Abdulmu’ti de bir konuşma yaptı. Abdulmu’ti konuşmasında şu hususları dile getirdi: “Siyonist işgal devleti 2006 yılında Lübnan’a ardından da Gazze’ye yaptığı saldırılarla direnişi tasfiye edemedi ve ortadan kaldıramadı. Birçok yolla direnişin varlığına son vermek istediyse de şimdiye kadar başarılı olamadı.”

Konuşmasında, işgal devleti ile müttefiklerinin Filistin’de yapılan seçimlerle kurulan hükümet yoluyla Hamas’ı Siyonist terör devletini tanımaya, takip ettiği yolu ve direnişi terk etme yoluna çekmek istediklerini ancak Hamas’ın taleplerini reddetmesi üzerine bu kez onu kuşatmaya başladıklarını belirten Abdulmu’ti, “Sizler, yaşanan dramın aşamalarını çok iyi biliyorsunuz. Kuşatma da fayda vermeyince bu kez bize karşı daha önce görülmemiş barbarlıkta bir savaş başlattılar.” dedi.

Hamas temsilcisi Dr. Abdulmu'ti devamla, Gazze savaşının çok zor, çetin, barbar, vahşi ve sert bir savaş olduğunu, 1948 felaketinden beri insanların bunun gibisini görmediğini, Siyonistlerin bu savaşta Amerika’dan yardım isterken, direniş mücahitlerinin Allah’a sığınıp ondan yardım istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazze’de direniş kazandı. Önümüzdeki yol haritasını da kendisi çizecek. Kudüs ve bütün Filistin toprağını kurtarmak için süreci o belirleyecek. Kudüs ve Filistin ancak direnişin projesiyle özgürlüğüne kavuşur. Filistin topraklarının yüzde 78’ini terör devletine veren ve Siyonist çete devletini tanımayı öngören ve Batı Yaka’daki yönetime işgal devletini korumak için jandarmalık görevi veren Bush’un planlarıyla buralar kurtarılamaz.”

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Filistin   #dâvâsı   #İslami   #bir   #dâvâdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN