"Evlerimizdeki Truva Atı: Televizyon" 4. baskısı çıkıyor

Şükrü Hüseyinoğlu’nun “Evlerimizdeki Truva atı: Televizyon” adlı kitabı, televizyonun toplumları esir alan iktidarını sorguluyor ve insanlığın asla hayrına olmayan bu iktidarı alaşağı etme çağrısında bulunuyor. Kitabın 4. baskısı çıkıyor...

24-07-2012


Şükrü Hüseyinoğlu’nun “Evlerimizdeki Truva atı: Televizyon” adlı kitabı, televizyonun toplumları esir alan iktidarını sorguluyor ve insanlığın asla hayrına olmayan bu iktidarı alaşağı etme çağrısında bulunuyor.

"Global Köyün Büyücüsü", “Siyah Beyazdan Renkliye: Televizyonun iktidarı”, “Siz mi Televizyona Hükmediyorsunuz, Televizyon mu Size?”, “Televizyon ve Vakit İsrafı: Mü'minler Boş Şeylerden Yüz Çevirirler”, “Televizyon Kültürü Ateşe Çağırıyor”, “Tv’yle Evlerimize Destursuz Giriyorlar”, “Televizyon ve Tüketim Çılgınlığı”, “Bir Toplum Mühendisliği Aracı Olarak Televizyon”, “Çizgi Filmler Ne Kadar Masum?”, "TV'nin Mahkûmu Değil Hâkimi Olmak İçin Ne Yapabiliriz?"    " gibi konu başlıkları yer alan kitabın giriş bölümünde şu görüşlere yer veriliyor:

“Bu toplumun hayatında Tv ne yazık ki kendisinden faydalanılan bir araç olmaktan çok çok öte, kendisine tabi ve teslim olunan bir modern put durumundadır. İnsanların gün boyu en çok yöneldikleri, tüm duyu organlarıyla en çok karşısında sessiz sedasız teslimiyet gösterisinde bulundukları sahte bir rab ve ilah konumunda televizyon modern toplumların dünyasında. Gündelik hayatın kendisine göre şekillendirildiği, evlerin ona göre dizayn edildiği, insanların programlarını ona göre belirlediği, onunla ağlayıp onunla güldüğü bir modern zaman tanrısı…

Evet, televizyon insanın kendisine gönüllü olarak esir olduğu bir sihirli kutu. İnsanlar zihinlerini, gönüllerini TV’ye teslim ediyor, fakat ellerine aldıkları kumandayla kendilerinin TV’ye hükmettiğini vehmediyor!

Televizyon insanları seyircileştiriyor. Yüce Allah’ın yeryüzüne halifeler kıldığı, hakikate şahitlik misyonu biçtiği insanları olup bitenin seyircisi olmaya mahkum ediyor.”

 Evlerimizdeki Truva Atı: Televizyon

Şükrü Hüseyinoğlu

İtidal Yayınları

112 Sh. 

Genel Dağıtım: Madve Yayınları / 0212 513 60 54

Etiketler : #Evlerimizdeki   #Truva   #Atı:   #Televizyon   #4.   #baskısı   #çıkıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN