'Ergenekon isterse PKK biter'

Ergenekon'un kilit isimi Tuncay Güney, PKK'nın Ergenekon örgütünün bir uzantısı olduğunu söyledi. Güney 'PKK-Ergenekon ilişkisi deşifre edilmeli' dedi.

17-07-2008


İfadeleriyle Ergenekon operasyonuna yön verdiği iddia edilen eski gazeteci Tuncay Güney, Yeni Şafak'a, son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ergenekon'un tamamen çözülmediğini ileri süren Güney, örgütün PKK ile derin bağları olduğunu söyledi. Güney 'Türkiye'ye yapılacak en büyük iyilik, Ergenekon-PKK ilişkisini deşifre etmektir' dedi.

DAHA DERİNE İNİLMELİ

Tuncay Güney, kararlılıkla Ergenekon terör örgütünün üstüne giden Savcı Zekeriya Öz'ün çok büyük bir iş başardığını belirterek, 'Ancak sonuna gelindi. Buradan ileriye gitmeleri çok zor. Buraya kadar, operasyon bitti. Çünkü Türkiye'de Ergenekon'u bitirecek bir güç yok. Susurluk'a ne oldu? Bunlar Susurluk'un da patronu değil mi' diye konuştu. Ergenekon soruşturmasında karanlıkta kalan bir çok olay olduğunu ileri sürdü. Güney, Sabancı suikasti ve Behçet Cantürk cinayetinin aydınlatılmasının Ergenekon'u çözmek için kilit öneme sahip olduğunu söyledi.

CANTÜRK CİNAYETİNDE GAZETECİ

Behçet Cantürk'ün öldürülmesi olayının, Ergenekon örgütü için çok kilit bir noktada bulunduğunu anlatan Tuncay Güney cinayetle ilgili ünlü bir kadın gazetecinin ismini verdi. Güney “Bu olayı, gazeteci A... çok iyi bilir. Gazeteci A, Behçet adına İzmit İl Jandarma'da bir görüşme yaptı. 'Sulh olsun' dedi. Gazeteci A, kalemi elinde, neden yazmıyor bunları. Gazeteciler B, A. ve ben Irak'a gittik. Kapıları, randevuları kim ayarladı?' diye sordu.

KÜÇÜK, SAÇAN'LA TEHDİTLE UZLAŞTI

Ergenekon soruşturmasında Sabancı suikasti ve Behçet Cantürk'ün öldürülmesiyle ilgili belgelere ulaşılmasını değerlendiren Tuncay Güney, 'Behçet Cantürk'ün öldürülmesi olayını da açıklasınlar. Akın Birdal'ın neden vurulduğunu açıklasınlar. MOD örgütünü açıklasınlar. Fehriye Erdal, Mustafa Duyar ve İsmail Akkol'un, Sabancı Center suikastı sırasında, cinayetlerin işlendiği kata çıkıp çıkmadığını da açıklasınlar. Ben Amerika'ya gelince, Veli Küçük Paşa, Adil Serdar Saçan'a hangi gazeteciyi yolladı. Ve bu dosyalar için nasıl tehdit etti ve sonunda nasıl anlaştı' şeklinde konuştu.

ERGENEKON PKK İLİŞKİSİ ARŞİVİMDE

Teröristbaşı Öcalan'ın, PKK'ya “Ergenekon'a karışmayın' talimatı verdiğini ileri süren Güney şunları söyledi: “Abdullah Öcalan neden PKK'yı örgütten uzak tutuyor. Örgütte Öcalan'dan sonraki isim Cemil Bayık neden konuşmuyor. Beni konuşturan polis neden Apo'yu konuşturmuyor. Neden bu kadar ketumlar. Bence Ergenekon ve PKK ilişkisini gazeteler yazsa Türkiye'ye, vatana çok büyük iyilik yaparlar, PKK birkaç ayda biter. Örgüt iç kavgaya girer, ortada PKK filan kalmaz.' Güney, eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın el koyduğu kendisine ait arşivlerde, PKK Ergenekon ilişkisinin kanıtlarının olduğunu ileri sürdü.

Sabancı'yı 'vur' emri ünlü bir siyasetçiden

Tuncay Güney, Ergenekon soruşturmasında Sabancı suikastı belgelerinin ele geçirilmesiyle ilgili olarak “Cinayet emrini DHKP/C'ye ünlü bir siyasetçi verdi” dedi.

Eski gazeteci Tuncay Güney, Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen Sabancı suikastiyle ilgili belgeleri de değerlendirdi. Ergenekon'un çözülebilmesi için Sabancı suikastının da aydınlatılması gerektiğini söyleyen Güney, 'MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu' başlığı altında Zihni Çakır'ın 'Kod Adı Darbe' isimli kitabında yer alan bilgi ve belgelerin, kendi arşivinden alındığını belirterek, 'Bu belgeleri kim gazetecilere veriyor. Aynı dosya Veli Küçük Paşa'da ve Doğu Perinçek'te de var. Dosyanın içinde, Sabancı Center'ın krokileri var, resmi raporlar var' dedi. Sabancı Center suikastı dosyasının ayrıntılarından da bahseden Tuncay Güney, 'DHKP/C'ye cinayet ihalesini veren dönemin ünlü siyasetçisi kim' diye sordu. Güney, bu dosyadaki tüm bilgilerin, A.A. adlı kişi tarafından, Sakıp Sabancı'ya iletildiğini ileri sürdü. 'Tüm operasyon benim arşivimden çıkan bilgiler ışığında yürüdü ama ben yine de güvenilmez adamım. Hala gazeteler sanık olduğumu yazıyor' diyen Tuncay Güney, arşivinden alınan belgelerle kitap yazıldığını iddia etti.

Emekli paşalar ilk 4'te

Veli Küçük Paşa'nın yalnız kaldığını ve gözden çıkarıldığını anlatan Tuncay Güney, resmi görevlilere dokunulamayacağını ileri sürdü. 'Ergenekon bitmez. Çünkü kadroları, yapılanmaları çok mükemmel' dedi. 'Bir numaraya kaç kişi kaldı' sorusuna kaçamak cevaplar veren Tuncay Güney, '4 sivil 4 resmi isim kaldı' cevabını verdi. Güney, 'Şener Eruygur ve Hurşit Tolon kaç numaraydı' sorusuna da '8 kişi daha var. Ama ikisini ilk 4 numaradan, tepeden aldılar. Buna 4'e 4 denir' karşılığını verdi.

Cantürk cinayeti neden önemli

Asala ve Suriye gizli servisi ile bağlantılı olduğu bilinen Cantürk, uyuşturucu kaçakçılığı ve bölücülükle de suçlandı. Akrabalarının bir çoğunun Asala ya da Suriye gizli servisi ajanı olduğunu kendi ifadesinde dile getirdi. Asala ve PKK'ya yardım ettiği iddiasıyla işkenceli sorgulardan geçti, hep beraat etti. Öldürülecek 67 Kürt işadamı listesinde ilk sırada onun ismi vardı. Zırhlı otomobili, 14 Ocak 1994 Cuma günü, polis yeleği giymiş kişilerce durduruldu. 15 Ocak 1994 tarihnide Sapanca'da, şakağına sıkılan tek kurşunla öldürülmüş olarak bulundu.

Perinçek'in ortak olduğu işadamı

Ünlü bir işadamının, Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'le büyük çaplı gizli ortaklıklar yaptığını ileri süren Tuncay Güney, 'Bunu Türk istihbarat birimleri bilmiyor mu? Ben ikisiyle Hilton Oteli'nde görüştüm. Doğu Perinçek de işadamı da ortak olduklarını söyledi' iddiasında bulundu. (Yeni Şafak)

Etiketler : #'Ergenekon   #isterse   #PKK   #biter'   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN