"El Kaide operasyonu" fos çıktı: Tutuklananlar mescid cemaati 

24’ü tutuklanarak cezaevine konan kişilerin Bayrampaşa ve Bağcılar’da halka açık mescitlerin cemaati oldukları ve bir bölümünün bu iki mescide yapılan baskında gözaltına alındıkları öğrenildi.

06-04-2008


İstanbul’da gerçekleştirilen ve El Kaide örgütüne yönelik olarak düzenlendiği iddia edilen 37 kişinin gözaltına alındığı operasyonda zanlılara isnat edilen garip suçlamalar dikkat çekti. 
  
Terör örgütü mensubu olmakla suçlanan kişilerin hiçbirisinin evinden yanıcı ve patlayıcı madde çıkmazken iki zanlının evinde faturalı kuru sıkı tabanca bulunduğu, piyasada satılan kitapların haricinde de yasaklı yayın yakalanamadığı bildirildi.

Zanlıların avukatları 8 ay teknik takip altında tutulan zanlılar ile ilgili dosyada ciddi bir örgütsel delil bulunmadığını belirttiler.

GARİP SUÇLAMALAR
Sanıklar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgularında susma haklarını kullanırlarken, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda yapılan sorgulamalarında isnat edilen suçlamalar ilginç bulundu. Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi ve Bağcılar Fatih Mahallesi’ndeki mescitleri örgüt toplanma merkezi olarak kullanmakla suçlanan zanlıların bunu kabul etmedikleri; bu iki mescidin halka açık olduğunu söyledikleri ve burada namaz kılıp, dini sohbet gerçekleştirdiklerini ifade ettikleri belirtildi.

İNTERNET KAFECİYE SORULAN SORUYA BAK!
Y.Ç isimli internet kafe sahibi zanlıya sorgusunda, işyerinde müşteriler tarafından girilen sitelere neden girildiği sorulması garip bulunurken; bir diğer gariplik ise, A.T isimli kişiye sorulan sorularda yaşandı. Belediyeden ve müftülükten izinli bir şekilde kurban kesim yeri açan A.T’ye kurban parası toplama suçlamasında bulunulması dikkat çekti. A.T’nin suçlamaya cevaben kurban kesim merkezinin tamamen yasal olduğunu söylediği öğrenildi. 55 yaşlarında olan ve ilmi bilgisi üst seviyede olan A.T’ye aynı zamanda gözaltında bulunan ve yaşları 20-25 arasında değişen diğer sanıklarla birlikte örgütsel oluşum içinde bulunduğu ve 1985 doğumlu Halis Bayancık’ın adamı olduğu iddiası garip bulundu.

OYUNCAK TARAMALI TÜFEK DELİL OLDU
Bir zanlının evinde bulunan Usame Bin Laden fotoğrafı ile oyuncak taramalı tüfeğin bile suç delili gösterildiği olayda zanlılardan bir tanesinin evinde ise medyada bütün detayları ile yayınlanan Ebu Garip Cezaevi’ndeki işkence görüntülerinin ele geçirildiği bunun suç delili gösterildiği anlaşıldı. Bir başka zanlıya ise Ankara’da katıldığı başörtüsüne özgürlük eylemi soruldu.

BAYANCIK: ÖRGÜT LİDERİ DEĞİLİM
Operasyon kapsamında El Kaide örgütünün Türkiye sorumlusu olarak kamuoyuna lanse edilen Halis Bayancık’ın 1985 doğumlu olduğu Mısır’da üniversite eğitimi gördüğü ve Polen Yayınları’nda Arapça çevirmen olarak çalıştığı öğrenilirken, tutuklanan Halis Bayancık’ın ifadesinde medyanın iddialarının aksine kesinlikle konsolosluklara saldırı planı yapmadığı, El Kaide yönetici olmadığını, suçlamaları reddettiğini söyledi. Halis Bayancık’ın Bağcılar’daki evinde kapılar kırılarak yapılan aramada piyasada satılan ve aralarında İstanbul Adli Tıp eski Başkanı ve Hürriyet Gazetesi yazarı Sevil Atasoy’un Labirent isimli kitabı ile yabancı bir yazar ait Casus isimli kitabın da bulunduğu bandrollü kitapların bulunduğu belirtildi. Bayancık’ın genelde telefon görüşmelerinin gündeme getirildiği evindeki bilgisayarın hard diskine de el konulduğu öğrenildi. 

Bu arada, Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonda İlhan Selçuk, Kemal Alemdaroğlu ve Doğu Perinçek’in evinden alınma yöntemlerini eleştiren kartel gazetelerinin bu operasyonda zanlıların evlerinin kapılarını kırılmasını hiç görmemeleri dikkat çekti. (Vakit)

Etiketler : #El   #Kaide   #operasyonu   #fos   #çıktı:   #Tutuklananlar   #mescid   #cemaati    #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN