"Ecenur’u sürgün edenler kendilerinden utanmalı"

Özgür Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesi Ahmet Örs, Diyarbakır’da okuluna başörtülü olarak devam etmek isteyen Ecenur Özel’le ilgili yaptığı açıklamada, “Bu eğitimciler nasıl bir vicdana sahipler? Koskoca adamlar 12 yaşındaki bir kız çocuğuna bunu nasıl yapabilirler?” dedi.

15-12-2009


Özgür Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesi Ahmet Örs, Diyarbakır’da okuluna başörtülü olarak devam etmek isteyen Ecenur Özel’le ilgili yaptığı açıklamada, Ecenur’u okuldan sürenlerin nasıl eğitimciler olduğunu anlamakta zorlandığını söyledi. Örs; “Bu eğitimciler nasıl bir vicdana sahipler? Koskoca adamlar 12 yaşındaki bir kız çocuğuna bunu nasıl yapabilirler?” dedi. 

Ecenur’un sistemi kilitlediğini, herkesi bu vicdansız ve ahlaksız yasakla baş başa bıraktığını ifade eden Örs, ilköğretimde zorunlu eğitimden dolayı Ecenur’un okuldan atılamadığını belirterek; “Şimdi bakanlığın tavrını merak ediyoruz. Ayrımcılıklara karşı olduğunu söyleyen bakanımız bakalım ne yapacak? Sendikalar ve diğer sivil toplum örgütleri Ecenur’a destek olmalı ve başörtüsü yasağının kalkması için harekete geçmelidirler” diye konuştu.

Altıncı sınıf öğrencisi Ecenur Özel, öğrenimine başörtülü bir şekilde devam etmek istediği için evinden uzak bir okula ikinci defa sürgün edilmişti.

(Kaynak: Platform Haber.net)

Etiketler : #Ecenur’u   #sürgün   #edenler   #kendilerinden   #utanmalı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN