"Ece Nur ve ailesi direnerek kazandı"

Sakarya’daki 257. başörtüsü eyleminde SBS’ye başörtülü giren ve sınavı geçerli sayılan Ece Nur Özel’in emsal teşkil ettiği söylenirken; vesayet sistemi, darbecilik ve alın teri sömürüsü eleştirildi

14-08-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, her Cumartesi Bulvar AKM önünde yaptığı eylemlerinde 257. haftayı geride bıraktı. Platform adına Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şûbesi’nden Sâhir Akça’nın okuduğu basın açıklamasında “Artık asker-yargı-bürokrasi vs. atanmışların vesayetlerine hayır. Vatandaş Mehmetlere uygulanıp ta, atanmış bürokratlara uygulanmayan veya uygulanamayan kanunsuzluklara hayır. Bu memleketin aslî ve yerli unsurları olan inanmış ve inandığı gibi yaşamak isteyen Müslüman topluma ayrıcalığa, hakir görmeye, haklarını gasp etmeye hayır. İnsanların emeklerinin, alın terlerinin sömürülmesine hayır.” denildi.

Sahir Akça, SBS’ye başörtülü olarak giren ve velisi Murat Özel’in ısrarı sonucu hakkında tutanak tutulmayan Ece Nur Özel’in sınavının geçerli sayılmasına da dikkat çekerek “Yasağa boyun eğmek yerine hakkımızı aramamız gerekiyor. Başörtülü olmak suç değil. Asıl suç işleyenler yasakçılar. Şayet bu konuda duyarlı davranıp çocuklarımızın haklarını daha yüksek sesle savunursak, geri adım atmazsak böyle sonuçlar alabiliyoruz.” dedi.

Laik yobazlık fren tutmuyor!

257. basın açıklamasında Çeşme’de ‘haşema’ olarak bilinen özel mayo ile denize girmek isteyen bir hanımın çocuklarıyla yüzerken, kendisini asker eşi olarak tanıtan ve jandarmaya ifade vermeyi reddeden bir kadın tarafından saldırıya uğraması ise “Devamlı anlatmaya çalıştığımız zorbalık, hak gaspı ve vesayet rejimi böyle bir şey. Tam da kendilerini lâyüsel görme hastalığının klinik bir vakası. Bu memlekette hoyratça lâyüsel bir şekilde hüküm süren ve halkı hakir gören bu müptezel zihniyetin bir an önce son bulmasını ve hak ettikleri yere gönderilmelerini istiyoruz.” şeklinde eleştirildi.

Eylem “Ramazan ayı hürmetine memleketimizde ve dünyada mazlum-mustazaf ve felâketlere uğramış insanlara yardımlarımızı ve dualarımızı eksik etmeyelim. Başta Pakistan, Keşmir, Filistin ve dünyanın dört bir yanındaki felâketzedeler, mücâhitler, mazlumlar ve mustazaflar için lütfen biraz vicdan ve merhamet.” temennisiyle son buldu.

Etiketler : #Ece   #Nur   #ve   #ailesi   #direnerek   #kazandı   
YORUMLAR
  • zülküf arsalan   17-08-2010 11:11

    rabbimiz rahman bizden yani bütün müslümanım deyip iman eddik diyenlerden,hakka şahidlik göstererek örneklik teşkil etmemizi emrediyor,asr süresi ve kuranın genelindede bu çağrı hakkın ikamesi batılın izalesi çağrısı dır. Peki nasıl ve kimler hakkı ikame edecek tabiki ben müslümanım deyip imanda idda edenler nasıl YAŞAYARAK BİRER ÖRNEKLİK ORTAYA ÇIKARARAK, Örneğin askerliğin devlet tanrısına kulluk olduğu ve islam dininde RED edilmesi gerektiğini ÖRNEKLİĞİ İLE ORTAYA ÇIKARAN VE BUNA KARŞI direnen Enver aydemir kardeşimiz,bu coğrafyada kendini Allaha ortak koşan askerliği yapan ve ben müslümanım diyenlere büyük bir sorumluluk yüklemiş ve eğer bu kuruma karşı direnmezlerse Allaha karşı bu kurumu ortak koştuklarını HAKKA ŞAHİDLİĞİ İLE ORTAYA KOYMUŞTUR ÖRNEKLİĞİ İLE,yani bundan sonra iman ettiklerini idda edenler BİZ MECBURDUK YARABBİ DİYE BİR MAZARET sunamayacaklar.... ecenurun durumu ise aslında HAKKA ŞAHİDLİK DEĞİLDE,İNSANİ BİR DURUMDUR, Neden derseniz çünkü bu durumda RABBANİ METOD bu değil,yani erkek ve kız çocukları hem karma hemde müşrik yetiştirilme okullarına gitmeyi değil red edmekle ilk başta emr olunmuştur , islamda ilk etapta batıl RED EDİLİR,DAHA SONRA HAK İKAME EDİLİR.. Yani zinayı red edmek için önce zina yapılmaz, zinaya yaklaşılmaz,red edilir...bu durum islami bütün kurallarda böyledir.....

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN