"Dönüm Noktasında Bağımsız İslami Muhalefet" Paneli

Başörtüsü Platformları'nın Bursa'da gerçekleştireceği 10. İstişare Buluşması kapsamında "Dönüm Noktasında Bağımsız İslami Muhalefet" adlı bir panel düzenleniyor

04-02-2011


İslam ve Hayat

Türkiye'de İslami bir muhalefetin eksikliği son yıllarda etkisini yakından hissettiriyor. İslami camia çalışma alanını tamamen eğitim ve yardım faaliyetlerine kaydırırken, siyasal mücadele boşluğunu AK Parti dolduruyor. Siyasal iktidarı denetleyecek bağımsız bir İslami muhalefetin bulunmayışı ise tüm İslami camiayı AK Parti üzerinden yaşananların sorumluluğuna ortak olmayı sürüklüyor. Başörtüsü Platformları'nın Bursa Buluşması, bu sorunun da masaya yatırılacağı bir panele evsahipliği yapacak.

Dönüm Noktasında Bağımsız İslami Muhalefet” başlığıyla düzenlenecek panelde İstanbul’dan Rüştü Hacıoğlu, Türkiye siyasetinde İslami muhalefetin tarihsel eleştirisini yapacak. Tokat’tan Ahmet Örs, platformların İslami bir Muhalefet imkânı olarak sorumluluğunu değerlendirirken, Van’dan Fuat Değer Özgürlük meselesini “Başörtüsü” başlığı altında tartışacak. Ankara’dan Zeynep Özçelik ise Müslümanca bir duruş üzerinde “Kadın” ve “Kimlik” mücadelesini konuşacak.

Panel, saat 20.oo'de Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. (Adres: Haşim İşcan Caddesi üzeri, Osmangazi/Demirtaşpaşa)

 

 

 

Etiketler : #Dönüm   #Noktasında   #Bağımsız   #İslami   #Muhalefet   #Paneli   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN