"Diyarbakır mitinginde 8 kişi ölse barajı geçeriz"

Devlet Bahçeli'nin 6 Haziran'daki Diyarbakır mitingini kana bulamayı planlayan 7'si MHP'li 18 şüphelinin teknik takibe takılan konuşmaları kamuoyunu dehşete düşürdü.

02-06-2011


Önceki gün gözaltına alınan eski MHP Maltepe İlçe Başkanı H.U., MHP İstanbul eski il delegesi M.A. ile yaptığı telefon görüşmesinde Diyarbakır'da kan dökülürse barajı geçeceklerini söylüyor. "Halkın içine gelişigüzel sıksalar. Sekiz-on tane yirmi tane böyle. 3 ölü, 5 yaralı, 8 ölü falan filan oldu mu, oradan MHP yüzde 25 ile gelir yani." diyor.

Dünkü Sabah ve Star gazetelerinde yer alan haberlere göre polis, bir süredir takip edilen şüphelilerin telefon görüşmeleri teknik takibe takıldı. Gözaltına alınan şahıslardan MHP Maltepe eski İlçe Başkanı H.U. ile MHP İstanbul eski il delegesi M.A.'nın telefon görüşmelerinde geçen, "Orada kan dökülürse barajı geçeriz. Halkın içine gelişi güzel sıksalar sekiz on tane, yirmi tane böyle. 3 ölü 5 yaralı, 8 ölü falan filan. Oldu mu oradan MHP yüzde 25 ile gelir yani." cümleleri dikkat çekti.

İddiaya göre Bahçeli'nin mitingi öncesinde Diyarbakır'a gidecek öncü grup, silah ve bıçak temin edecek, kargaşa ortamı başlatılacaktı. Bu ortamda meczup ya da tinerci bir şahsın da kalabalığa ateş açması sağlanarak kan dökülecekti. Teknik takipten elde edilen bulgulara göre O.C., L.A., M.A. ve H.U., Diyarbakır'da eylem gerçekleştirmekle görevlendirilen isimler oldu. Gözaltına alınanlardan MHP Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyesi E.K.'nin, Küçükçekmece Ülkü Ocakları üyesi A.Ö.'ye söylediği "Mitinge dolu geliriz." ifadeleri de teknik takibe takıldı. İstanbul Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı M.K. ile MHP Tuzla İlçe Yönetim Kurulu Üyesi A.K. arasındaki görüşmede de, "mitinge bıçak götürmelerinin iyi olacağı ancak havalimanında x-ray'de yakalanacağından bahisle bıçağın Diyarbakır'dan satın alınabileceği" ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

İzmir'de gözaltına alınan M.A.'nın da çevresinde sözü geçen ve fikirlerine önem verilen birisi olduğu belirtildi. 

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Diyarbakır   #mitinginde   #8   #kişi   #ölse   #barajı   #geçeriz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN