"Derin devlet, PKK'yı 'Kürtleri dinden uzaklaştırmak' için kurdu"

Abdulmelik Fırat: "Devletin sivil ve asker kanadından birçok önemli isimle görüşmeler yaptım. Bana 'derin devletin yapamadığını bu örgüt başardı. Kürtleri dinlerinden, örf ve adetlerinden kısa zamanda uzaklaştırdı.' diyorlardı."

01-08-2008


Yaklaşık 10 yıldır PKK'nın derin devlet tarafından kurulduğunu savunan Fırat, Ergenekon iddianamesinin kendisini teyit ettiğini belirtti. Abdullah Öcalan'ı ajanlıkla suçlayan Fırat, ilginç bir iddiada bulundu: "Devletin sivil ve asker kanadından birçok önemli isimle görüşmeler yaptım. Bana 'derin devletin yapamadığını bu örgüt başardı. Kürtleri dinlerinden, örf ve adetlerinden kısa zamanda uzaklaştırdı.' diyorlardı."

Ergenekon iddianamesinde yer alan ifadelere göre, PKK'nın kurucuları arasında Öcalan'ın yanı sıra Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük gibi isimler de var. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün PKK ile işbirliği yaptığı ileri sürülüyor. Şeyh Sait'in torunlarından eski siyasetçi Abdülmelik Fırat da, iddianamenin gerçekleri gözler önüne serdiğini düşünüyor. Zaman'ın sorularını cevaplayan Fırat, derin devletin İttihat ve Terakki'den bu yana Türkiye'de 'ali kıran, baş kesen' hükümranlığı sürdürdüğünü savunuyor. Ergenekon davasının çok önemli bir adım olduğunu; ancak sonuca tam olarak ulaşılamayacağı endişesini taşıdığını kaydediyor. Fırat, PKK-Ergenekon ilişkisini anlatırken bazı devlet görevlilerinin bu irtibatı kendisine itiraf ettiğini savunuyor. Fırat, Öcalan'ın Perinçek'le eski dost olduğunu hatırlatırken, PKK ilk kurulduğunda bazı gazetelerde yer alan 'MİT kurdu' şeklinde haberlere dikkat çekiyor. (Zaman)

Etiketler : #Derin   #devlet   #   #PKK'yı   #'Kürtleri   #dinden   #uzaklaştırmak'   #için   #kurdu   
YORUMLAR
  • hizbullah   30-08-2008 07:58

    esselamu aleykum ve rahmetullah..aslında abdulmelik fıratın pkk nin dine ve müslüman kürt halkına karşı uyguladığı uzaklıştırma politikalarının doğruluğu su götürmez..fakat ne hikmetse pkk nin bu çirkin amacını bertaraf etme gayret ve cehdini gösteren, bu uğurda canlarını dahi vermekten cekinmeyen İslami Cemaati zikretmekten geri duruyorlar..ilginc olanda budur..

  • ali veli   03-08-2008 01:00

    Çok doğru tespitler. Ancak Kürtleri dedesi Şeyh Sait gibi din etrafında birleştirmek isteyenler de vardı(r). Pkk bu din eksenli gücü pervasızca yok etmek istedi, ama başarılı olamadı. Bu gün Türkiye Kürdistanında hala ben müslümanım diyebilen varsa, ezanlar susmuyorsa veya din eksenli ne varsa pkk'ya karşı (veya ergenekona karşı) verilen mücadele sayesindedir. Abdulmelik Fırat keşke bunlardan da bahsetseydi. Kimse bunları görmüyor veya görmek istemiyor. Vesselam.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN