"Davanın Ergenekon operasyonunun ardından açılması manidar"

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, AKP'yee açılan kapatma davasının zamanlamasına dikkat çekerek "Davanın Ergenekon operasyonundan hemen sonraya denk gelmesi manidar." dedi.

15-03-2008


Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, AK Parti'ye açılan kapatma davasının zamanlamasına dikkat çekerek "Davanın Ergenekon operasyonundan hemen sonraya denk gelmesi manidar." dedi.  

Kapatma davasının Türkiye demokrasisinde büyük bir tahribat meydana getirdiğini söyleyen Uras, şöyle konuştu: "Belli ki bazı güçler Türkiye'de demokrasiye balans ayarı yapmaya çalışıyorlar. Ve Türkiye'deki demokrasi dışı güçlerin Cumhuriyet Başsavcısına çok bel bağladıklarını görüyoruz. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. Siyasi partiler demokrasimizin teminatıdır. 2003 yılından beri ülkeyi yöneten bir partiye yönelik böyle bir tavır kabul edilemez. Birileri AKP kapansın, DTP kapansın böylece iktidara gelirim diye düşünüyor olabilir ama bu akbaba siyasetidir. Türkiye'de savcılar ve hakimlerin hegemonyası ve diktatörlüğüne karşı çıkmamız gerekiyor. O yüzden gelişmeleri kabul edilemez buluyorum."

"Bazı partiler akbaba siyaseti yapıyor"

CHP'nin kapatma davası karşısındaki tutumuna da gönderme yapan Uras, bazı muhalefet partilerinin bunu tek başına bir hukuki süreç gibi algılamalarının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Söz konusu muhalefet partilerinin bu tutumunu etik bulmayan ve yakışıksız olarak nitelendiren Uras şunları söyledi: "Herkese demokrasi herkese adaleti savunmamız lazım. AK Parti karşısında bir muhalefet olacaksa işte dün görüldüğü gibi alanlara çıkan emekçilerin muhalefetidir. Anladığım kadarıyla Cumhuriyet Baş Savcısı hepimiz AKP'liyiz dedirtmeye çalışıyor. AK Partinin tamamen lehine olan bir süreçtir. Sonuçta partiler kapatılıyor yerine başkaları açılıyor ama demokrasi çok büyük tahribat alıyor." (Zaman)

Etiketler : #Davanın   #Ergenekon   #operasyonunun   #ardından   #açılması   #manidar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN