"Çin'in yeni ucuz malları, Aydınlık grubu ve ATV - A Haber"

Dün Beyazıt Meydanı’nda çok sayıda Türkistanlı ve Türkiyeli Müslüman, Doğu Türkistan’da Çin işgal yönetimi tarafından sürdürülmekte olan zulümleri protesto etti.

24-02-2019


Doğu Türkistan için İstanbul Beyazıt Meydanı’nda bir araya gelen Müslümanlar Çin zulmünü protesto ettiler. #BendeUygurum #BendeDoğuTürkistanlıyım yazılı pankartların taşındığı eylemde Çin kamplarında esir bulunan ya da katledilen Uygurların fotoğrafları taşındı.

Doğu Türkistanlıların yalnız olmadığını ifade eden ve Çin zulmünü lanetleyen sloganların atıldığı eylemde sık sık tekbir getirildi.

bendeuygurum00.jpg

Eylemde konuşan Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği Genel Başkanı Hidayet Oğuzhan, bütün Türkistan boylarını, Özbekleri, Kazakları, İslam ümmetinin bütün şubelerini ve dünya mazlumlarını, Türkleri, Kürtleri, Arapları, Afrikalıları Doğu Türkistan’ın ıstırabını paylaşmaya, hep beraber “Ben de Uygurum, Ben de Doğu Türkistanlıyım” diye haykırmaya çağırdı.

Basın açıklamasını okuyan Oğuzhan, şunları ifade etti: “Türkistan coğrafyasında bir tarih kapatılmak üzere, bir millet yok ediliyor, bir medeniyet yok ediliyor, kültürel ve ırki soykırım sürüyor. İzzet ve namuslar çiğneniyor, minareler susturuluyor, camiler yıkılıyor, Kur’an ve kutsallar yakılıyor. Bugün burada herkesi etnik kimlikleri, töreleri, inançları ve değerleri ne olursa olsun bir insan olarak kendilerine düşen mesuliyet ve mecburiyetlerini yapmaya davet etmek için toplandık. Bugün Türklüğün, Müslümanlığın ve insanlığın sınav günüdür, bugün Doğu Türkistan meselesinin, Türklerin, Azeri’nin, Özbeklerin, Kırgızların, Kazakların, Kürtlerin, Arapların, Afrikalının, Asyalının, Batılının, Doğulunun, Ümmetin ve vicdanı olan bütün insanlığın meselesi olsun isteriz. Herkesin #BendeUygurum #BendeDoğuTürkistanlıyım demesini ve haksızlığın, hadsizliğin ve zulmün karşısında durmasını istemek için bugün buraya toplanmış bulunuyoruz.”

Basın açıklamasının tam metni aşağıda okuyabilirsiniz.

Daha sonra Alperen Ocakları İstanbul Şubesi, Doğu Türkistan Kültür Derneği Başkanı Seyit Tümtürk ve bazı siyasetçiler duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Günün son konuşmasını Türkistander Genel Başkanı Burhan Kavuncu yaptı.

burhan-kavuncu.jpg

Kavuncu konuşmasında şunları söyledi:

“Şu meydandaki her kardeşimizin en az bir akrabası ya şehit oldu, ya toplama kamplarında veya hapishanelerde. Bunun için Doğu Türkistan’da yaşadığımız büyük acıları size tekrar anlatmama gerek yok.

Ben bazı hususların altını çizmek istiyorum. Doğu Türkistan’daki Çin işgali, Batı Türkistan’ı da tehdit etmektedir. Özellikle Kırgızistan ve Tacikistan Çin tehdidiyle karşı karşıyadır. Çin ordusu sınır bölgesinde Tacikistan topraklarını işgal etmeye başlamıştır. Tacikistan’ın satılmış devlet başkanı İmamali Rahmanov Çin’den para alarak sınır bölgesindeki ülke topraklarının işgal edilmesine izin vermektedir. Bütün Batı Türkistan, Çin tehdidi altındadır. Bu sebeple bizim Özbek, Uygur, Kazak demeden, hep birlikte Çin işgaline karşı durmamız gerekmektedir.

Bir diğer husus, Doğu Türkistan mücadelesi dünyanın en temiz, en saf, Allah’ın rızasına en yakın bir mücadeledir. Bu mücadele ne bir mezhep mücadelesi, ne etnik bir mücadele, doğrudan doğruya hak ve batılın bir mücadelesidir. Allah’ın razı olduğu ve Allah’ın yardımına mazhar olacak bu mücadeleyi kimsenin kirletmesine izin vermeyeceğiz. Özellikle Çin büyük şeytandır ama Amerika en büyük şeytandır. Amerika’nın dünyada yardım ettiği, himayesine aldığı hiç bir millet, hiç bir topluluk iflah olmamıştır. Biz Amerika’dan yardım da istemiyoruz, destek de istemiyoruz. Amerika bize uzak dursun yeter. Bize Allah’ın yardımı yeter diyoruz. Amerika bizi, kendi içimizde bölerek ‘Amerikancı Uygurlar, Amerikancı Özbekler, Kazaklar’ diye gruplaştırarak, birbirimize düşürmek istiyor. Eğer biz bunun fitnesine, fesadına, iğvasına kapılırsak Allah’ın yardımından mahrum kalacağımızı unutmamalıyız.

Son olarak Çin Komünist Partisi, komünist ismini kullanmasına rağmen dünyanın en vahşi kapitalist ülkesinin hakimidir. Çin devleti dünyanın en ucuz iş gücünü kullanarak, işçi ücretlerini, emeğin hakkını bütün dünyada düşürerek, ucuz ve kalitesiz mal üretmektedir. Çin malı denilince herkesin aklına ilk önce bu geliyor. Ucuz ve kalitesiz üretim. Şimdi bu ucuz ve kalitesiz mallarına, Türkiye’den Aydınlık gazetesi ile Sabah / A haber grubunu da katmış. Parayla yaptırdığı yalan haberleri bunlara yayınlatıyor. Doğu Türkistan’ın Müslüman halkını arkadan vuran bu yalancıları da burada kınıyoruz”.

(Kaynak: H.Söz Haber)

Etiketler : #Çin'in   #yeni   #ucuz   #malları   #   #Aydınlık   #grubu   #ve   #ATV   #   #A   #Haber   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN