"Bira festivali" rezaleti İstanbul'da

İlk olarak CHP'li Antalya Belediyesi'nin destek verdiği bira festivali rezaleti şimdi de İstanbul'da Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle ikinci gününde.

09-10-2011


CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden sonra Oktoberfest olarak bilinen "bira festivali" bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle İstanbul'da düzenleniyor.

Dün gala programıyla açılışı yapılan festival bugün başlıyor. İstanbul Parkorman'da kurulan bin kişilik çadırda gerçekleşecek olan festivalde, Türkiye'de satışı yapılan tüm içki çeşitleri katılımcılara sunulacak. Geçtiğimiz haftalarda Antalya'da yapılan 'bira festivaline' karşı kamuoyundan ve sivil toplum kuruluşlarından gelen tepki, Antalya'nın CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a geri adım attırmış, bunun üzerine Akaydın, festivale katılmama kararı almıştı.

Sınırsız bira tüketiminin amaçlanarak gençlerin biraya teşvik edildiği 'Oktoberfest', bu kez de AK Parti hükümeti tarafından destekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da ana sponsorlarından olduğu bira festivaline, sivil toplum kuruluşlarıyla kamuoyundan büyük tepki geldi. Geçtiğimiz gün Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kapısına siyah çelenk konularak bakanlık protesto edilmişti.

Sivil toplum kuruluşları tarafından gösterilen tepkiler sonucu festivalin sponsorlarından olan bir sucuk firması da verdiği desteğini geri çekti.

HALKI KARŞISINA ALMAKTAN ÇEKİNMEDİ

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Balcı, aile içi şiddet ve trafik kazaları gibi birçok toplumsal travmaların nedeni olan alkolün, hükümet eliyle adeta teşvik edilmesine tepki göstererek, "yıkılan yuvaların mimarı alkolle savaşması ve halkını koruması gereken devletimiz adeta halkına düşmanca davranmaktadır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı "halkı karşısına almaktan çekinmedi" sözleriyle eleştiren Balcı şöyle konuştu: "Oktoberfest isimli bu etkinliğin, bira festivali olduğu, amacının Alman kültürünün tanıtılması ve biranın tüm çeşitleri ile dağıtılacağının bizzat festival düzenleyicileri tarafından belirtilmesine rağmen ne yazık ki Kültür ve Turizm Bakanlığı bu festivale destek olarak halkı karşına almaktan çekinmemektedir. Binlerce insanımızı kaybetmemize sebep olan trafik kazalarının bir numaralı sebebi, aile içi şiddetin, toplumsal parçalanmaların, yıkılan yuvaların mimarı alkolle savaşması ve halkını koruması gereken devletimiz adeta halkına düşmanca davranmaktadır."

Festivalin düzenlenmesindeki amacın, alkol firmalarının kazançlarını daha da artırmak olduğuna dikkat çeken Balcı,  "Birbirinden farklı bira çeşitlerini herkesin tadabileceği gibi bir sloganla yola çıkan tek amacı da bu bira ve alkol firmalarının kazancını daha da arttırmak olan bu festivalin düzenlenmesi bile büyük bir ihanettir. Bu ihanete devletin en önemli bakanlığının resmen destek olması, bakanlığın gözetimi altında bu festivalin düzenlenmesi kabul edilemez" diye konuştu. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Bira   #festivali   #rezaleti   #İstanbul'da   
YORUMLAR
  • Muradi   13-10-2011 13:51

    Cahiliyye düzeninde iktidar olmak cahiliyye değerlerinin savunulmasını ve desteklenmesini gerektirir.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN