"Bira Festivali"ne bu kez Kültür Bakanlığı sahip çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Antalya'da düzenlenmesine destek verilen "Bira Festivali"ne tepkiler sürerken, Kültür Bakanlığı söz konusu festivalin İstanbul'da da gerçekleştirilmesine önayak oluyor.

05-10-2011


İslam ve Hayat

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Antalya'da düzenlenmesine destek verilen "Bira Festivali"ne tepkiler sürerken, Kültür Bakanlığı söz konusu festivalin İstanbul'da da gerçekleştirilmesine önayak oluyor.

Konuyla ilkgili olarak Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı'nın yaptığı açıklama şöyle: 

"İhanet kültür Bakanlığı Desteğiyle Devam Ediyor

“Octoberfest” adıyla bilinen ve Almanya ve Alman kültürüne ait olan “BİRA FESTİVALİ” Antalya’nın ardından İstanbul’da kutlanacakken, bu sefer Türkiye Cumhuriyeti’nin Kültür Bakanlığı da bu festivale doğrudan destek vermektedir.

Antalya’daki festivale basın açıklamaları ve bu festivalin Antalya’daki destekçisi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne bırakılan siyah çelenk ile tepkimizi göstermişken, aynı ihanet bu sefer İstanbul’da devam ediyor.

Octoberfest isimli bu etkinliğin bir bira festivali olduğu, amacının Alman kültürünün tanıtılması ve biranın tüm çeşitleri ile dağıtılacağının bizzat festival düzenleyicileri tarafından belirtilmesine rağmen, ne yazık ki Kültür Bakanlığı bu festivale destek olarak halkı karşına almaktan çekinmemektedir.

Binlerce insanımızı kaybetmemize sebep olan trafik kazalarının bir numaralı sebebi, aile içi şiddetin, toplumsal parçalanmaların, yıkılan yuvaların mimarı alkolle savaşması ve halkını koruması gereken devletimiz adeta halkına düşmanca davranmaktadır.

Birbirinden farklı bira çeşitlerini herkesin tadabileceği gibi bir sloganla yola çıkan tek amacı da bu bira ve alkol firmalarının kazancını daha da arttırmak olan bu festivalin düzenlenmesi bile büyük bir ihanettir. Bu ihanete devletin en önemli bakanlığının resmen destek olması, bakanlığın gözetimi altında bu festivalin düzenlenmesi kabul edilemez.

Yıkılan yuvaları, yitirilen canları, acı çeken aile ve alkol batağındaki gençleri görmezlikten gelen devlet kurumlarının acilen bu etkinlikten çekilerek halkının yanında olması ve onu bu tehlikeye karşı koruması gerekmektedir. Alkol ve zehir tacirlerinin süslü oyunlarına karşı halkın tek başına başarılı olması mümkün değildir.

Biz Yeşilay olarak hiç yılmadan alkolle ile mücadelemizi devam ettirecek, bu festival gibi kirli oyunlara karşı her yerde sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Şeytani planlarına devam eden ve çıkarları uğruna bir halkı mahvetmekten çekinmeyen alkol endüstrisine karşı bu mücadelenin hep birlikte yürütülmesi gerekmektedir.

Halkımızla birlikte devletimizin tüm kurumlarını da bu mücadelemizde yanımızda görmek en büyük temennimizdir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Av. Muharrem BALCI
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı
 

Etiketler : #Bira   #Festivaline   #bu   #kez   #Kültür   #Bakanlığı   #sahip   #çıktı   
YORUMLAR
  • fatma   06-10-2011 20:58

    Şimdi şunu merak ediyorum. Kendi misyonu gereğince, öne sürdüğü haklı sebeplerle de, gösterilecek bu tepkiye (protesto,yürüyüş yada her ne düşünüldüyse) bir müslümanın destek vermesi durumunu merak ediyorum.Yani bir mümin, Allah'ı tek otorite olarak tanıması sebebiyle, O'nun yüce bir hükmünün çiğnenmesi gerekçesiyle yola çıkamayacak ve bunu ifade edemeyecekse, sadece bu kurumun misyonuna bağlı kalarak bu olayı engelleme çabasında bulunması ne derece doğrudur? Bir fikri olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olacağımı ifade ederim.Teşekkür Ederim.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN