"Bilgisayar ve tv'nin yetiştirdiği bir nesille karşı karşıyayız"

Nihat Nasır, bilgisayar ve televizyonun büyüttüğü bir nesille karşı karşıya olduğumuzu ve mütedeyyin ailelerin çocuklarını kontrol edemez halde olduğunu söyledi

26-04-2008


SP Bursa Gençlik Kolları’nın misafiri olarak geldiği toplantıda konuşan gazeteci-yazar Nihat Nasır, bilgisayar ve televizyonun büyüttüğü bir nesille karşı karşıya olduğumuzu ve mütedeyyin ailelerin çocuklarını kontrol edemez halde olduğunu söyledi.
  
Nasır burada yaptığı konuşmada, “Ayağımızdan toprak kayıyor, mütedeyyin aileler kendi çocuklarını kontrol edemez durumda. Televizyonun ve bilgisayarın büyüttüğü bir nesille karşı karşıyayız. İslâm Ümmeti’nin en büyük sorunu İslâmî değerlere olan reflekslerin yitirilmesidir. Bugün üzerinde düşünülmesi gereken en önemli mesele Rabbimizle olan münasebetleri yaşantımızdan kaldırmaktır. Böyle olursa zilletin esiri olan bir toplum haline geliriz. Batı denilen şeyin içinde kan, vahşet ve gözyaşı var. Bu adamlar öyle yaratıklar ki; bunlar çiçeklere, hatta toprağa bile zarar veren İnsanlar olarak tarihe geçmişlerdir. Örnek isteniyorsa Hiroşima’nın haritada yeri bellidir. Ümmet bilincinin bir adı kardeşlik senfonisidir. Hayatımızı şekillendirirken rabbimize göre şekillendirmek zorundayız. Ehliyetsiz araba nasıl kullanılmıyorsa tasavvufsuz bir hayatta kaba bir hayattır. Efendimizin ismi anıldığında, tüyleri diken diken olan bir nesil için, Türkiye Müslümanlarının üzerine büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu. (Vakit)

Etiketler : #Bilgisayar   #ve   #tv'nin   #yetiştirdiği   #bir   #nesille   #karşı   #karşıyayız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN