"Bedava kitap" aldatmacası

Son dönemde yeni bir sahtekârlık türü ortaya çıkmış bulunuyor: "Bedava kitap" aldatmacası...

20-08-2009


 İslam ve Hayat

Son dönemde yeni bir sahtekârlık türü ortaya çıkmış bulunuyor: "Bedava kitap" aldatmacası...

"Bedava kitap ister misiniz" sloganıyla çeşitli yayın organlarına reklam veren bazı pazarlamacılar, kargo parasını karşılayan herkese bedava kitap gönderileceğini duyuruyor. Sahtekârlık da tam bu noktada başlıyor. Zira "kargo parası" denilen ücret, aslında bedava denilen kitabın parasını da içinde bulunduruyor.

Bir adet kitabın kargo ücreti olarak 13 TL, 10 TL gibi fahiş rakamlar duyuran pazarlamacılar, (Normalde anlaşmalı kargolar 4-5 kitaplık bir paketi dahi 3 TL'ye yerine ulaştırıyor) böylece kargo ücreti adı altında aslında kitabın parası da tahsil ediliyor.

Bu sahtekârlığın mumu ise, söz konusu reklamlardan birinde yer alan telefon aranıp, "Ben bizzat gelip hediye kitabı almak istiyorum" deninceye kadar yanıyor!  Bu duurmda telefona çıkan pazarlamacı, kitabı ancak kargo parasını ödeyenlere bedava (!) gönderdiklerini, elden almak isteyenlerin de bu ücreti ödemek zorunda olduklarını söylüyorlar.

Vakit Gazetesi'nin okuyucu köşesinde konuyu gündeme taşıyan bir mağdur, söz konusu sahtekârlığa dikkat çekiyor ve özellikle de İslami kitapların bu tür bir sahtekârlığa araç kılınmasına isyan ediyor.  

Etiketler : #Bedava   #kitap   #aldatmacası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN