"Atalar dini" zulmün ve zalimlerin payandasıdır

"Atalar dini" üzerine konuşan Öğür, "Atalar dini"nin, zulmün egemenliği için fiili ve düşünsel uygun ortamlar oluşturduğunu söyledi.

04-03-2008


TOKAD’ın haftalık eğitim seminerlerinde bu hafta “Atalar Dini” konusu işlendi. Semineri sunan Cemal Öğür, konuşmasına, Allah’ın dini ve Şeytanın dini olmak üzere iki dinden söz edilebileceğini ve bu iki din arasındaki mücadelenin insanlık tarihinin temel mücadelesini teşkil ettiğini belirterek başladı. Öğür, Allah'ın indirdiği kitaba ve Allah'ın elçisinin örnekliğine tabi olmak yerine, körü körüne “Atalar Dini”ni sürdürenlerin, aslında şeytanın dininin farklı biçimlerde yaşatıcısı olduklarını ifade ederek, "Atalar dini, zulmün egemenliği için fiili ve düşünsel uygun ortamlar oluşturmaktadır. Atalar dini, zulmün ve zalimlerin payandasıdır" diye konuştu.

Yeryüzünde Müslümanların temel vazifelerinin Allah’ın otoritesini tesis etmek olduğunu, bunun için ibadi ve sosyal sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Cemal Öğür, ihmalkâr davranışların zamanla atalar dinine teslimiyete, oradan da inkârcılığa gidebileceğine işaret ederek ataletten uzak durulması gerektiğini hatırlattı.

Atalar Dininin tezahürlerini; putçuluk, ahreti inkâr, çıkarcılık, akletmemek, Resulleri ve muvahhidleri küçümsemek şeklinde sıralayan Öğür, modern dönemlerde hevasını ilah edinen insanların kendi putlarını kendi içlerinde taşıdıklarını, siyasi putçuluk yanında nefislerdeki soyut putların, ilah edinilmiş hevaların dehşet verici potansiyeline dikkat çektikten sonra muvahhitleri küçümseyen ve kendini tatmin için yanlış infak mantığını benimseyen zihniyetin nitelikleri üzerinde durdu.   

Öğür son olarak, Ilımlı İslam, Anadolu İslamı gibi söylem ve kavramların Atalar Dininin modern versiyonu olduklarını vurguladı.

Etiketler : #Atalar   #dini   #zulmün   #ve   #zalimlerin   #payandasıdır   
YORUMLAR
  • ahmet örs   05-03-2008 23:28

    Cemal Abi doyumsuz üslubuyla dini ve gelenekselleşmiş, şekli kalıplara bürünmüş şeklini çok güzel bir şekilde anlattı, biraz daha güncel siyasi - sosyal örneklikler üzerinde de durabilseydi daha güzel olacaktı. Bu vesileyle Erbaa ilçemizdeki arkadaşlarımıza da katkılarından dolayı teşekkürler ediyoruz.

  • mustafa çavdar   05-03-2008 22:05

    tokad derneğine gitmiştim çok değerli kardeşlerimin olduğunu gördüm hepsindende RABBİM razı olsun kuranı kerimi rehber peygamberimizi örnek aldığımız zaman müslümanlara RABBİMİZİN yardım ettiğini göreceksiniz ALLAHA emanet olun hepinizide çok seviyoruz

  • NUMAN ÖZATA   04-03-2008 20:25

    Allah arzı olsun hocamızdan. Ben her pazar takip ediyorum TOKAD hayatımızda yeni bir bilinçlenme sayfası açtı. Seminerler çok faydalı geçiyor. Atalar dininin hayatımızı ne kadar kuşattığını anlayamamışım. Ben daha önce Kuran dışı vahye inanıyordum. Fakat okuyarak bunun yanlı olduğunu anladım. Teşekkürler dernekteki arkadaşlara. Hepsinden Allah razı olsun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN