"Andımız" kaldırıldı, Laik-Kemalist eğitim sürüyor!

Müslümanlar sistem içi değişim-dönüşümlerle ilgilenebilir, bunlardan istifade edebilir. Ancak referansı İslam olmayan, Allah'ın hükümlerini kendisi için temel belirleyici kabul etmeyen sistemin hiçbir değişimi Müslümanları razı edemez, etmemeli. Laik eğitimin demokratikleştirilmesine yönelik adımlar karşısında Allah'a şükretmek gibi ölçüsüzlükler Müslümana yakışmaz.

30-09-2013


İslam ve Hayat

Başbakan Erdoğan'ın bugün açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"nde yer alan maddelerden biri de 1933'ten bu yana okullarda sürdürülen "Andımız" adlı faşist dayatmaya son verilmesiydi.

Bu açıklamanın ardından kimi Müslümanların, paylaşım sitelerinde büyük bir devrim gerçekleşmiş havası oluşturduklarını, hatta "Allah'a şükür" mesajları yayınladıklarını gördük. Tabii ki bu adımı küçümsüyor değiliz. Sistem içi değişim açısından bu gerçekten de önemli bir adımı ifade etmekte. Fakat unutmamak gerekir ki, neticede bu adım ve son yıllarda bu çerçevede atılan benzeri adımlar laik eğitimin demokratikleştirilmesi çerçevesini aşan adımlar değil.

Evet, "Andımız" dayatmasına son verildi, bu Türkiye açısından önemli bir hadise. Ancak unutmamak gerekir ki, Laik-Kemalist eğitim-öğretim devam ediyor. "Andımız" dayatması kaldırıldı diye kimi Müslümanların sanki İslami eğitim-öğretime geçildi havası oluşturmaları ne kadar da düşündürücü.

Müslümanlar sistem içi değişim-dönüşümlerle ilgilenebilir, bunlardan istifade edebilir. Ancak referansı İslam olmayan, Allah'ın hükümlerini kendisi için temel belirleyici kabul etmeyen sistemin hiçbir değişimi Müslümanları razı edemez, etmemeli. Laik eğitimin demokratikleştirilmesine yönelik adımlar karşısında Allah'a şükretmek gibi ölçüsüzlükler Müslümana yakışmaz.

Etiketler : #Andımız   #kaldırıldı   #   #LaikKemalist   #eğitim   #sürüyor!   
YORUMLAR
  • kkkkkkkk   03-10-2013 14:17

    andımızın dinimize imanımıza ne zararı vardı biri bana anlatsın tabiki ALLAH' a inancımız var. dayatmacı deniliyor ders zilininde çalması da dayatma . zil çalmasın o zaman, Kılık kıyafet serbest bırakılsın o zaman Yahudi sakalımı bırakalım. Bazı şeylerde insanların uyması gereken kurallar koymak kötü bişey olmaması gerekir düşüncesindeyim.

  • Ebubekir   30-09-2013 21:26

    Bizler andımız gibi saçmalıkların dayatılmaması ve kaldırılması noktalarında her zaman bir şeyler söyleyebilriz ve söyledik te ama hiçbirzaman enerjimizi butür dayatmaların kaldırılması noktalarına endekslemedik. Çünkü asıl mesele hükümetlerin bu tür saçma uygulamaları kaldırması olmayıp andımız gibi saçmalıkları hiçbir zaman söylemeyecek/söyletilemeyecek bir Kur’an nesli oluşmasıdır. Nitekim böyle bir toplum oluşmadığı sürece yarın bu iktidar vaya başka bir iktidar gelip benzer bir uygulamayı dayatabilir ve böyle bir toplum oluşmadığı sürece değişen sadece dayatmanın şekli olur. Şunu da belirtelim ki akşam bir programa konuk olan Kışanak bu pakete ilişkin çok ince bir tespitte bulundu ve dedi ki: bu verilenler! Onların verdiği şeyler değil bizim kazandığımız şeyler dedi ve andımızda dahil çoğu uygulamayı fiili olarak bizler saten yapmıyorduk ve haklarımızı saten kullanıyorduk. Ve insanlar haklarını kullanmakta ısrar ettikleri sürece hükümetler saten bu hakları vermek zorunda kalacaktır. Diye ekledi. Hele başortüsü konusunda atılan adıma ne demeli. Resmi kıyafet kullananların bundan muaf tutulmasını da geçtik ilköğretim ve lisede okuyanlara yönelik hiçbir şey yok ve bu hiçbir şekilde eleştirilemiyor bile tam bir teslimiyetle.

  • i.metin   30-09-2013 18:32

    Demokrasiye nasıl bakıyorsam paketine de aynı bakıyorum

  • Fatma Ceren   30-09-2013 11:40

    -Allah'a şükür mesajı mı? Daha neler! Cidden o ayrı bir trajedi ama ben asıl şunu merak ediyorum. And dayatması gerekçesiyle, çocuklarını okula gönderenleri külliyen tekfir eden zihniyet de sevindi mi? Ve şimdi çocuklarını gönderecekler mi? Temelden kavranmayan ve değerlendirilmeyen esas konular, işte böylesi "gelişme"ymiş gibi haberlerle iyice bulandırılacaktır. Zaten amaç da bu değil midir?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN