"Anaların örtüsü"nden de rahatsız oldular

Her fırsatta "Biz Anadolu kadınlarının başörtüsüne değil, siyasal amaç taşıyan türbana karşıyız" yalanını tekrar eden cahiliye medyası, Kütahya'daki bir okulun açılışını izleyen Anadolulu anaların örtüsünü de kirli dillerine dolayıp hedef gösterdi.

16-05-2008


İslam ve Hayat

Her fırsatta "Biz Anadolu kadınlarının başörtüsüne değil, siyasal amaç taşıyan türbana karşıyız" yalanını tekrar eden cahiliye medyası, Kütahya'daki bir okulun açılışını izleyen Anadolulu anaların örtüsünü de kirli dillerine dolayıp hedef gösterdi. 

Dünya Bülteni haber portalının bildirdiğine göre, Kütahya'da bir okulun açılışını izleyen köylü kadınlar cahiliye medyasının amiral gemisi Hürriyet gazetesi tarafından medyada "başörtüsü krizi var" şeklinde yansıtıldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı, Kütahya Ticaret Borsası öncülüğünde bir grup işadamının desteğiyle yaptırılan Bölcek İlköğretim Okulu'nun açılış töreni cahiliye medyası tarafından yine İslam düşmanlığı için fırsat bilindi.

Töreni izlemeye gelenler arasında Kütahya bölgesinin yöresel kıyafetli 'çar' giyen köylü kadınlar da vardı. Bazı gazetelerin internet siteleri, yöresel kıyafetli kadınları bile 'çağ dışı' şeklinde ifadeler şeklinde sunarak kriz malzemesi yaptı.

Kütahyalılar bu tür kasıtlı haberlere tepki gösterdi. Habere konu olan elbisenin Kütahya bölgesinde kadınlar tarafından günlük hayatta sıklıkka kullanılan bir giysi olduğunu ve bunun çok farklı bir durum gibi sunulduğunu belirttiler.

Vali'den çarpıtma habere tepki: "Köylümüzün kıyafeti bu, olay çarpıtılmış"

Dünya Bülteni'nin bildirdiğine göre Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in önceki gün (Perşembe) açılışını yaptığı okul törenini izlemeye yerel kıyfetli kadınlarla ilgili bazı internet sitelerinde 'Burası Afganistan değil Kütahya' haberleri tepki çekti.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in açılışını yaptığı Bölcek İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılan kadınların giydikleri kıyafetlerin yöresel bir kıyafet olduğunu ve bunları her zaman giydiklerini söyledi.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde olduğu gibi Kütahya'nın köylerinde bu tür kıyafetlerin giyildiğini bildiren Vali Şükrü Kocatepe, "Bu haberi yapan kişiler Kütahya'nın köylerine gitmemiş ve köylerini görmemişler ise Afganistan'a da benzetebilirler, başka bir yere de benzetebilirler. Niyetleri ne ise ona göre benzetirler." dedi.

Köylü kadınların böyle giyindiğinin altını çizen Vali Kocatepe, "Köylümüze, onları çıkarın da şöyle veya böyle giyinin telkininde bulunamayız. Biz devlet memuruyuz ve devlet böyle şeyler yapmaz. Herkes ne isterse onu giyer. Anadolu ve Kütahya'daki köylümüzün kıyafeti bu. İster beğenelim, ister beğenmeyelim. Herkesin giyim şekli kendine aittir. Kimse onlara o kıyafeti giyin diye zorlamıyor. Bizim köylümüz böyle giyiniyor ve buna herkesin saygı duyması gerekir." diye konuştu.

Kimsenin, kimseye şunu giydin veya bunu giydin deme hakkının olmadığını vurgulayan Kocatepe, "Törene katılan kadınlarımız öğrenci değil ki. Hepsi oradaki öğrencilerin annesi, babası. Bizim köylümüz törene yöresel kıyafeti ile gelmiş. Annesinden, babasından bu kıyafeti görmüş ve bu kıyafet köylümüzün geleneksel kıyafeti. Bu kıyafeti giymelerinde bir maksat veya kasıt yok. Başkalarının kıyafetlerini beğenip, beğenmemesi bizim köylümüzü için hiç önemli değil. Bölcek mahallesinde bir okul açılıyor ve okulun açılışına çocukların anneleri gelmiş. Kendi çocuğunun okulunun açış törenine gelmiş. Bundan doğal ne olabilir. Törene gelen kadınlarımıza bu kıyafetler ithal edilerek zorla giydirilmiş bir kıyafet değil. Her zaman giydikleri kıyafet. Olayın bu şekilde çarpıtılması çok yanlış." dedi.

Etiketler : #Anaların   #örtüsünden   #de   #rahatsız   #oldular   
YORUMLAR
  • ikra!..   16-05-2008 20:54

    onlar yapması gerekenleri yapıyorlar... hakikatin üstünü örtüyorlar... peki ya bizim yapmamız gerekenler???....

  • sdilmen   16-05-2008 19:49

    s.a anlamıyorum hakkı yasamak isteyenlere neden bu kadar saldırıldıgını yani bu sekilde giyinilmesi onlara nasıl bir zarar verebilir ki ortuyu hedef alan medya organlarını yonetenlere sapık demeyelim de ne diyelim her kadını hayvani arzularina gore gormek istiyorlar yani yarı cıplak giyinen akılsızlar modern Allah icin sakınan iffetliler mi gerici vali guzel konusmus selametle

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN