"Amerika IŞİD’in büyümesine göz yumdu"

ABD Savunma İstihbarat Dairesi (DIA) eski şefi emekli Korgeneral Michael Flynn, Amerika’nın IŞİD’in büyümesine göz yumduğunu açıkladı.

11-08-2015


ABD Savunma İstihbarat Dairesi (DIA) eski şefi emekli Korgeneral Michael Flynn, Amerika’nın IŞİD’in büyümesine göz yumduğunu açıkladı.

Flynn, El Cezire’ye verdiği röportajda ABD’nin Suriye’de ortaya çıkan grupları uzun zamandır yakından takip ettiğini doğruladı.

Eski istihbaratçı, ABD yönetimini DIA analizlerine ve raporlarına kulak tıkamakla suçladı. 2012’de yayınladıkları araştırma ile IŞİD’in ciddi bir tehdit olarak hızla geleceğini raporladıklarını belirten Flynn, hükümetin kendilerini kasıtlı olarak görmezden geldiğini düşündüğünü söyledi.

ABD’li istihbaratçının ifadeleri, Bilginin Özgürlüğü Hareketi (Freedom of Informations atc)’nin hazırladığı rapordaki iddiaları doğrulamış oldu. Raporda “Eğer şartlar böyle devam ederse yüksek ihtimalle Doğu Suriye’de ‘aşırı’ yönetimler başa geçecek. Bu oluşumlar rejim tarafından sürülmek ya da öldürülmek tehdidi altındaki gruplara kurtuluş yolu olarak gözükecek.” gibi gözlemler dikkat çekiyor.

Raporda El Kaide’nin Irak ve Suriye’deki gücünü yeniden kazanması, Irak’ta, Suriye’de ve Arap dünyasında Sünnileri birleştirici bir unsur olarak ortaya çıkacağı öngörülüyordu.

Dünya Bülteni

Etiketler : #Amerika   #IŞİD’in   #büyümesine   #göz   #yumdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN