"Amerika'da Kur'an girmeyen ev kalmayacak"

Şikago’daki Al Furkan Vakfı, başlattığı bir çalışmayla, Amerika’da Kuran girmeyen ev kalmamasını hedefliyor. Bu çerçevede şimdiye kadar Teksas, Şikago ve Houston kentlerinde 100 bin adet Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

26-05-2008


İslam ve Hayat

Şikago’daki Al Furkan Vakfı, başlattığı bir çalışmayla, Amerika’da Kuran girmeyen ev kalmamasını hedefliyor. Bu çerçevede şimdiye kadar Teksas, Şikago ve Houston kentlerinde 100 bin adet Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

Kapı kapı dolaşılıyor

Habervaktim portalında yer alan habere göre, Al Furkan Vakfı Başkanı Vecahat Seyid, amaçlarının Amerikalıların İslam’ı birinci kaynaktan öğrenmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek, İngilizce tercüme Kuran-ı Kerimleri kapı kapı dolaşılıp dağıttıklarını söyledi.

"İstemiyorsanız geri gönderin"

Dağıtılan Kuran-ı Kerimlerle birlikte bırakılan bir notta da, “Lütfen Kuran’a saygılı bir şekilde davranın. Eğer Kuran-ı Kerim’i istemiyorsanız, bizi haberdar edin, biz gelip alırız ya da çevredeki bir camiye teslim edebilirsiniz” deniliyor.

"Amerikalıların çoğu İslam'ı kaynağından öğrenmek istiyor"

Vakıf Başkanı Seyid, yaptıkları çalışmadan, Amerikalıların yüzde 30’unun memnun, yüzde 30’unun ilgisiz, geri kalan kesimin de kızgın olduğunu ifade etti. Seyid, birçok Amerikalının kendilerine, medya ve İslam karşıtı gruplarca sunulan bilgilerden dolayı İslam’ı yanlış tanıdığını ve Kuran-ı Kerim okuyarak, ön yargı ve yanlış bilgilerden kurtulmak istediğini söylediğini kaydetti.

Etiketler : #Amerika'da   #Kur'an   #girmeyen   #ev   #kalmayacak   
YORUMLAR
  • ikra!..   26-05-2008 18:29

    maşallah ne güzel bir seferberlik başlatılmış... allah yardımcıları olsun...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN