"Acele et! Mescid-i Aksa tehlikede"

Küresel Kudüs Müessesesi, Filistin İttifakı ve Kuveyt'teki Filistin Hayır Komitesi işbirliğiyle Mescid-i Aksa'nın yakılışının 41'inci yıldönümünde geniş çaplı bir Mescid-i Aksa'ya destek kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.

15-07-2010


Küresel Kudüs Müessesesi, Filistin İttifakı ve Kuveyt'teki Filistin Hayır Komitesi işbirliğiyle Mescid-i Aksa'nın yakılışının 41'inci yıldönümünde geniş çaplı bir Mescid-i Aksa'ya destek kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.

"Acele et!. Mescid-i Aksa tehlikede" sloganıyla düzenlenecek kampanyanın 19 Temmuz 2010 tarihinde başlayıp 9 Eylül 2010 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Siyonist işgalcinin ihlallerinin tırmanışa geçtiği bir dönemde düzenlenen kampanyanın İslam ülkeleri halkları arasında Mescid-i Aksa'yı savunmak için seferberlik hali oluşturmayı ve Mescid-i Aksa'yı bekleyen tehlikelere dikkat çekmeyi hedeflediği ifade edildi.

Kampanya tertip komitesi dün (14 Temmuz Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, kampanyanın daha önce düzenlenen benzer kampanyalardan farklı olacağı, çünkü Yahudileştirme faaliyetlerinin zirveye çıktığı ve işgalcinin Kudüs kentinin geleceğini belirlemek için zamanla yarıştığı bir döneme denk geldiği kaydedildi.

Bildiride ayrıca, kampanya süresince İslam ülkeleri halklarına Kudüs'ü savunma mücadelesinde ne gibi girişimlerde bulunabileceklerinin anlatılacağı belirtilerek, İslam ülkeleri halklarından Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sevgilerini eyleme dönüştürerek kampanya çerçevesinde yapılacak etkinliklere katılmaları talep edildi.

Kampanya çerçevesinde birçok etkinliğin yapılacağını anlatan bildiride, bu etkinliklerden birinin aynı anda birçok Arap ülkesinde basın toplantısı düzenlemek olduğu ve bu basın toplantılarının canlı olarak yayınlanacağı, birçok ülkeden işgal altındaki Filistin topraklarına en yakın noktaya "Mescid-i Aksa'ya destek" yürüyüşü düzenleneceği belirtildi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Acele   #et!   #Mescidi   #Aksa   #tehlikede   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN